Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία και σημαντική ενίσχυση με γιατρούς στο νοσοκομείο

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία και σημαντική ενίσχυση με γιατρούς στο νοσοκομείο

Καλή η επιδημιολογική εικόνα και στα “rapid test” – Δεν πήραν οι Ρομά στη Μεσσήνη

Να «αντέχει» δείχνει προς ώρας η Μεσσηνία στην έξαρση του κορωνοϊού που παρατηρείται στην υπόλοιπη χώρα, καθώς και χθες διαπιστώθηκαν μόλις δύο νέα κρούσματα στο νομό. Παράλληλα, καλή είναι η επιδημιολογική εικόνα που «βγαίνει» από τους μαζικούς ελέγχους που διενεργούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Κ.Υ. Καλαμάτας. Συνολικά χθες διενεργήθηκαν περίπου 450 “rapid test” σε όλο το νομό και ήταν αρνητικά. Να σημειωθεί, όμως, ότι πολύ μικρή ήταν η προσέλευση των Ρομά στο Κ.Υ. Μεσσήνης, όπου διενεργούνταν τεστ… Μόλις 13 τεστ έγιναν εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στο νοσοκομείο της πόλης η κατάσταση είναι σταθερή. Οι ασθενείς στην κλινική «Covid 19» έφθασαν τους 17, ενώ δύο παραμένουν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Συνολικά σε όλη τη χώρα χθες επιβεβαιώθηκαν 1.070 νέα κρούσματα και 25 συμπολίτες μας κατέληξαν από τις επιπλοκές της νόσου, ενώ 249 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 

Σήμερα πρόκειται να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν για την επόμενη εβδομάδα, ύστερα από την ανησυχητική επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας… Πάντως, το «σενάριο» για ένα νέο ολικό lockdown φαίνεται… προς ώρας να απομακρύνεται.

Σημαντική ενίσχυση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με ιατρικό προσωπικό

Συνεχίζεται η ενίσχυση της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας με ιατρικό προσωπικό για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου επανήλθε η κα Αθηνά Παλαιολόγου, διευθύντρια Εντατικολογίας και επίσης ανέλαβε υπηρεσία ο κ. Παναγιώτης Τσιβερδής ως επικουρικός ιατρός Καρδιολογίας, ο οποίος θα ενισχύσει το Καρδιολογικό Τμήμα.

Ταυτόχρονα σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού οι οποίες θα ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα αναμένονται:

Δύο (2) Καρδιολόγοι

Ένας (1) Νευρολόγος

Δύο (2) Νεφρολόγοι

Ένας (1) Μικροβιολόγος

Ένας (1) ΩΡΛ και

Ένας (1) Ορθοπαιδικός

Παράλληλα, η Διοίκηση του νοσοκομείου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων.

Προχωρούν οι εμβολιασμοί στη Μεσσηνία

Τους 4.137 έφτασαν οι εμβολιασμοί στη Μεσσηνία συνολικά, ενώ 252 έγιναν χθες. Ωστόσο, στο συνολικό αριθμό περιλαμβάνονται και οι δεύτερες δόσεις στους πρώτους που είχαν εμβολιαστεί. Τις επόμενες 10 μέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα και για τους 75-79.