Υβριδική εκδήλωση «Kalamata@Smartcity Innovation Talks»

Υβριδική εκδήλωση  «Kalamata@Smartcity Innovation Talks»

Η υβριδική εκδήλωση Kalamata@Smartcity Innovation Talks, η οποία αποτελεί συνέχεια του επιτυχημένου City Innovation Talks, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2020 στην Αθήνα από την Crowdpolicy, με τη συμμετοχή  της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της Περιφέρειας Αττικής και 30 δημάρχων από όλη τη χώρα, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27, Φεβρουαρίου, στις 11.00 το πρωί

Στόχος του εργαστηρίου-ανοιχτής εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη δημιουργικής συζήτησης για την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων και καινοτομιών που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη της Καλαμάτας, την τοπική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, τη συμμετοχικότητα και τη βιωσιμότητα.

Βασικά θέματα που θα αναδειχθούν είναι η προετοιμασία της επόμενης μέρας, ώστε μια έξυπνη πόλη να μπορεί να αξιοποιήσει την τεχνολογική καινοτομία και τις νέες τάσεις για την υλοποίηση δράσεων με τοπικά και εθνικά οφέλη. Μέσα από το Kalamata@Smartcity Innovation Τalks υποστηρίζεται η ενεργή συμμετοχή του δυναμικού οικοσυστήματος καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας.

Στο Kalamata@Smartcity Innovation Τalks θα συμμετάσχουν και θα τοποθετηθούν: Ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας. O βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας. Ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καφαντάρης. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος. Ο CTO/CIO, Co-founder της Crowdpolicy, Γιώργος Καραμανώλης. Startup εταιρείες, φορείς και στελέχη του ιδιωτικού τομέα της περιοχής

Θα συντονίσει η Ελένη Μαυρόγαλου, Public Affairs Digital Consultant της Crowdpolicy.

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι ενδιαφέρονται για την ψηφιακή καινοτομία, τις έξυπνες πόλεις και τις νέες σχετικές τεχνολογικές τάσεις.

Θα πραγματοποιηθεί δε υβριδικά μέσα από το συνεργατικό χώρο “House by Phaos” στην Καλαμάτα και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου. 

Να σημειωθεί πως το Kalamata@Smartcity Innovation Τalks διοργανώνεται από τη «Φάος» ΚοινΣΕπ και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Καλαμάτας και την Crowdpolicy.

Εγγραφές και συμμετοχή στο https://hello.crowdapps.net/citytalk-kalamata/.