Έναρξη πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής 28/3 -Υποβιβασμός για όποια ομάδα δεν συμμετάσχει

Έναρξη πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής 28/3 -Υποβιβασμός για όποια ομάδα δεν συμμετάσχει

Η Επιτροπή Διοργανώσεων στην συνεδρίασή της στις 25/02/2021 αποφάσισε τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής περιόδου 2020 -2021, με την διεξαγωγή του Α΄ Γύρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων.

Όλα τα σωματεία, είτε επιθυμούν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τον Α΄ Γύρο του εν λόγω πρωταθλήματος είτε όχι, παρακαλούνται να αποστείλουν στην Ε.Π.Ο. έγγραφο με την ανάλογη απόφαση του Δ.Σ. τους, έως την Τετάρτη 03/03/2021. Στην περίπτωση που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν, θα υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. χωρίς τις ανάλογες κυρώσεις.

Ως ημερομηνία επανέναρξης του Πρωταθλήματος ορίζεται η Κυριακή 28/03/2021.

Επίσης η Επιτροπή Διοργανώσεων αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ε.Ε./Ε.Π.Ο., τη μείωση κατά 50% της αμοιβής των διαιτητών και παρατηρητών αγώνων και διαιτησίας για όλους τους αγώνες του ανωτέρω πρωταθλήματος έως την λήξη του.

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ 9ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ.
«Δεν θα παίξουμε μπάλα. Η κοινωνία αδιαφορεί για το ποδόσφαιρο»
Σε νέα κοινή επιστολή προχώρησαν οι ομάδες του 9ου ομίλου, του ομίλου της Γ’ Εθνικής στον οποίο μετέχουν και οι Μεσσηνιακές ομάδες Πάμισος Μεσσήνης, Α.Ο.Διαβολιτσίου.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

 «Από την περασμένη εβδομάδα ακούμε για την επανέναρξη της Γ΄ Εθνικής και ακόμη βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο. Στην αφετηρία. Πολλοί νομοί είναι ακόμα στο κόκκινο. Τα κρούσματα αντί να χαμηλώνουν, μεγαλώνουν.

Το πρωτάθλημα σταμάτησε τον Οκτώβριο με 600 κρούσματα και τώρα με 2.100 θέλουμε να αρχίσει. Ακόμα περιμένουμε την απάντηση για τα τεστ αντιγόνου (Μοριακά) το ποιος θα αναλάβει το κόστος.

Για να μην ξεχνιόμαστε, σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από το καθολικό λοκντάουν παγκοσμίως. Σε αυτόν τον ένα χρόνο, οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές των ομάδων μας, είναι ζήτημα να έχουν ασχοληθεί έστω 2.5 μήνες με το ποδόσφαιρο συνολικά. Θέλουμε όμως από την άλλη, να είναι έτοιμοι στις 28 Μαρτίου και να παίξουν 14 αγώνες μέχρι τον Ιούλιο. Οι προπονητές και οι γυμναστές είναι κατηγορηματικοί. Θέλουν 6 βδομάδες προετοιμασία.

Το ρόστερ μιας ομάδας πρέπει να είναι μίνιμουμ 25 παίκτες για να καλύψουν 5 απουσίες λόγω covid και πιθανούς τραυματισμούς. Μπορεί με αυτές τις συνθήκες να υπάρχουν τόσοι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές ή το ποδόσφαιρο είναι ένα κουμπί που το πατάς για να αρχίσει και να τελειώσει;

Τα μαγαζιά είναι κλειστά. Οι νομοί Αχαΐας, Ηλείας και Κεφαλληνίας είναι στο κόκκινο. Στους νομούς Μεσσηνίας και Αιτωλοακαρνανίας τα κρούσματα συνεχώς ανεβαίνουν. Οι μετακινήσεις απαγορεύονται. Με τι κωδικό οι αθλητές θα μετακινούνται; Η κοινωνία αδιαφορεί για το ποδόσφαιρο. Η οικονομία είναι στο πλην για ΟΛΟΥΣ.

Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν κάποιες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις και φυσικά ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες που δεν αντιμετωπίζουν το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα. Επειδή υπάρχει λοιπόν η σκέψη για δημιουργία καινούργιων ομίλων, προτείνουμε το εξής: Όσες ομάδες επιθυμούν να παίξουν, ας δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα ανόδου με 1,2 ή 3 ομίλους στην παραπάνω κατηγορία και ας παίξουν μέχρι τον Ιούλιο. Οι υπόλοιπες όμως, να μην υποβιβαστούν στο τοπικό πρωτάθλημα διότι πολύ απλά, δεν είναι δική τους ευθύνη τα όσα συμβαίνουν με τον κορωνοϊό στην χώρα.

Δεν τον έφεραν αυτές στη χώρα μας. Η αναδιάρθρωση του κ. Αυγενάκη ας πάει ένα χρόνο πίσω. Αυτοί που θέλουν να πάνε για άνοδο, ας κατέβουν να παίξουν για να μη χάσουν την ευκαιρία. Κρατάμε τις ομάδες μας, που αντιπροσωπεύουν τον τόπο μας και τον λαό μας με αγώνες και θυσίες. Δεν θα πληρώσουμε εμείς, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, την πανδημία και την λαίλαπα της εποχής».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΙΣΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
«Δεν θα υποκύψουμε σε καμία απόφαση που παίρνεται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους»

Το Δ.Σ του Γυμναστικού και Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Μεσσήνης ο Πάμισος, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του , για την απόφαση που πήρε εν αγνοία μας η Γ.Γ.Α. για επανεκκίνηση των προπονήσεων.

Στις αρχές Δεκεμβρίου και ενώ είχε συμπληρωθεί ένας μήνας αυστηρού lockdown ο 9ος όμιλος στον οποίο ανήκουμε έστειλε επιστολή προς την Γ.Γ.Α. Και την ΕΠΟ . Εκεί αναφερόμαστε αναλυτικά για τα προβλήματα που θα είχαμε αν ξεκινούσε το πρωτάθλημα και τους γνωστοποιήσαμε τα αιτήματα μας. Μετά λύπης μας δεν πήραμε ποτέ καμία απάντηση. Αντ’ αυτού μας αιφνιδίασαν με την ανακοίνωση που εξέδωσαν για την έναρξη των προπονήσεων. Αυτή την χρονική στιγμή βιώνουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας και ο αριθμός των κρουσμάτων έχουν καθημερινά αυξητική τάση. Οι όμοροι Νομοί είναι στο κόκκινο και η αγωνία και η προτεραιότητα μας είναι να προστατεύσουμε τους αθλητές και τις οικογένειες μας.

Τηρούμε το υγειονομικό πρωτόκολλο και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας: Μένουμε Σπίτι, Μένουμε Ασφαλείς! Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι αυτό που κρατάει ζωντανό το αθλητικό ιδεώδες. Τα μέλη της διοίκησης είναι ρομαντικοί λάτρεις του ποδοσφαίρου που αγαπάνε τον τόπο τους και αναλώνουν χρόνο και χρήμα από το υστέρημα τους. Μην τους απαξιώνεται και προπάντων μην τους απογοητεύεται.

Το Δ.Σ του Γ.Π.Σ Πάμισος Μεσσήνης νιώθει την βαρύτητα του διοικεί ενός Ιστορικού Σωματείου και δεν θα υποκύψει σε καμία απόφαση που δεν έχει βάση παρά μόνο παίρνεται για επικοινωνιακούς λόγους».