Επιμένει η ΔΕΥΑΚ στη διεκδίκηση χρημάτων από εργαζομένους

Επιμένει η ΔΕΥΑΚ στη  διεκδίκηση χρημάτων από εργαζομένους

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Καλαμάτας επέμεινε στη χθεσινή του συνεδρίαση στις νομικές γνωμοδοτήσεις που υπάρχουν κι έτσι αποφάσισε για τους έξι εργαζομένους της επιχείρησης που έχουν συνταξιοδοτηθεί να καταλογίσει ποσά που πήραν παράνομα με τη μορφή επιδόματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα που διεκδικεί η επιχείρηση αγγίζουν τα 60.000 ευρώ. Μάλιστα, η νομική σύμβουλος Αικατερίνη Μαυρέα “προχώρησε” ένα βήμα πιο πέρα και επισήμανε ότι η υπόθεση θα πρέπει να διερευνηθεί και από εισαγγελέα, για τυχόν ποινικές ευθύνες.

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης, εκπροσωπώντας την παράταξη “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”, ζήτησε να συζητηθεί το θέμα πρώτα στο Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να γίνει γνωστή και η άποψη του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, ενώ απείχε από τη συζήτηση.

Μιλώντας στο “Θ” ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Κώστας Αθανασόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα “εκδίκησης” προς τους εργαζομένους. Όμως, δεν μπορεί να μη λάβει υπόψη του τις νομικές αναφορές και γνωματεύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι σε μια δημοκρατική χώρα ο καθένας έχει δικαίωμα να προσφύγει στα αρμόδια όργανα για να βρει το δίκιο του. Και σε περίπτωση που η απόφασή τους είναι άλλη από αυτή που υπάρχει, τότε η επιχείρηση δεν έχει κανέναν λόγο να επιμείνει στις θέσεις της. “Η φιλοσοφία μας είναι υπέρ των εργαζομένων”, σημείωσε και πρόσθεσε: “Βεβαίως, αυτή θα πρέπει να τεκμηριώνεται και νομικά”.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, τελικά,  να καταλογιστούν σε εργαζομένους και συνταξιούχους ποσά που έχουν λάβει με τη μορφή επιδομάτων τα προηγούμενα τρία οικονομικά έτη.

Σε ό,τι αφορά προηγούμενα έτη, αποφάσισε να προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να αναθεωρήσει την απόφασή του και να γίνει ο καταλογισμός και των πιο παλιών επιδομάτων που έχουν λάβει εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

Ο δε Παναγιώτης Κουφαλάκος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα και είναι ένα από τα πρόσωπα στα οποία καταλογίστηκε ποσό που έχει λάβει ως επίδομα, ζήτησε με αίτησή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο την απαλοιφή του θέματος από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, τονίζοντας ότι είναι «παντελώς αναρμόδιο να συζητήσει και να κρίνει τη νομιμότητα του θέματος».
Α.Π.