Ο καιρός αύριο Δευτέρα στην Καλαμάτα – Προσοχή ισχυροί άνεμοι

Ο καιρός αύριο Δευτέρα στην Καλαμάτα – Προσοχή ισχυροί άνεμοι

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 15/02/2021 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ από τις πρώτες πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου ή χιονόνερου.

Τις βραδινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση και θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία, λόγω του αέρα, θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-65%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 5-6 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 78 και τοπικά τα 910 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ και το βράδυ θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ.

Προσοχή, μην παρκάρετε τα αυτοκίνητα σας κάτω από ψηλά δέντρα και ασταθείς κατασκευές.
Μαζέψτε τις τέντες.
Οι πεζοί να δείξουν προσοχή στα ιπτάμενα αντικείμενα.

Θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες αν διατηρηθεί ο υετός ενδέχεται να κατέβουν πρόσκαιρα τοπικά και κάτω από τα 400μ.

Προσοχή, οι οδηγοί που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα Καλαμάτα-Αθήνα και Καλαμάτα-Σπάρτη, καθώς και στο επαρχιακό δίκτυο του νομού, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/