Κάμερες και νυχτερινή φύλαξη στο Πάρκο ΟΣΕ –Παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία της πόλης

Κάμερες και νυχτερινή φύλαξη στο Πάρκο ΟΣΕ –Παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία της πόλης

Μια σειρά από έργα που εξελίσσονται ή πρόκειται να γίνουν σύντομα επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και υπηρεσιακά στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών. Σε κάθε περίπτωση η ολοκλήρωσή τους, αν δεν είναι επισκέψεις “επικοινωνιακού” χαρακτήρα, θα δώσει λύσεις σε αρκετά προβλήματα που ταλαιπωρούν την καθημερινότητα των πολιτών.

Αναλυτικά:

Εντολή για αποκατάσταση φθορών και φύλαξη στο Πάρκο ΟΣΕ
Κατευθύνσεις να υπάρξει αποκατάσταση των φθορών στα βαγόνια και στον αστικό εξοπλισμό, καθώς και να ολοκληρωθούν άμεσα οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, έδωσε  ο κ. Βασιλόπουλος κατά την επίσκεψή του στο χώρο.

Ο ίδιος ενημερώθηκε, παρουσία του αντιδημάρχου Δ. Μαστραγγελόπουλου, από υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών για τις φθορές που έχουν καταγραφεί, αλλά και για παρεμβάσεις που κρίνονται αναγκαίες. Ακόμα ζήτησε να υπάρξει ενίσχυση του φωτισμού, κυρίως στη δυτική πλευρά.

Υπενθυμίζεται ότι, σε συνέχεια βανδαλισμών κι άλλων φαινομένων το προηγούμενο διάστημα που έχουν προκαλέσει φθορές στο Πάρκο, στον αστικό εξοπλισμό και στα βαγόνια, ο δήμαρχος έχει δώσει εντολή έως το τέλος Φεβρουαρίου ο χώρος να αποκτήσει νυχτερινή φύλαξη.

Επίσης η Δημοτική Αστυνομία έχει λάβει οδηγίες προκειμένου να αυξήσει την παρουσία της στο Πάρκο, ενώ οι κάμερες που υπάρχουν θα συνδεθούν με το Συντονιστικό Κέντρο που σύντομα θα λειτουργήσει στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης.

Ανατολικό Κέντρο
Επίσης, ο δήμαρχος επισκέφτηκε το Ανατολικό Κέντρο της πόλης, όπου έχουν ξεκινήσει εργασίες συντηρήσεων και η κατασκευή γηπέδου μπάσκετ – βόλεϊ. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν εργασίες κατασκευής νέου ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ, ενώ στα δύο υφιστάμενα θα εκτελεσθούν οι απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης (πλαστικοποίηση γηπέδων, κερκίδες, φώτα, περίφραξη).

Στόχος μέσα από τις παρεμβάσεις αυτές αλλά και τα όσα σχεδιάζονται ως έργα για το επόμενο διάστημα (διαμόρφωση χώρων, διαδρομών, αστικός εξοπλισμός, φωτιστικά), να αναβαθμιστεί η περιοχή και να αποκτήσει εκ νέου ψυχαγωγικό, αθλητικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

Παρέμβαση Δήμου και ΔΕΥΑΚ στη Βύρωνος
Μία μεγάλη παρέμβαση τόσο σε επίπεδο ανάπλασης όσο και σε επίπεδο υποδομών εξελίσσεται επί της Βύρωνος, μεταξύ των οδών Ζουμπούλη και Π. Καίσαρη, στην Καλαμάτα. Οι εργασίες για τη δημιουργία «πάρκου τσέπης» συνεχίζονται κανονικά, ενώ παράλληλα από συνεργεία της ΔΕΥΑΚ γίνεται αντικατάσταση των παλαιών αγωγών ύδρευσης με νέους.

Ο δήμαρχος επισκέφτηκε τη γειτονιά και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της περιοχής έπειτα από πολλά χρόνια, έργα που συνοδεύονται και από την αναβάθμιση των εκεί υποδομών.

Στο βόρειο τμήμα, στο πλαίσιο των εργασιών για το «πάρκο τσέπης», έχει ολοκληρωθεί η διάστρωση με κυβόλιθους, η δημιουργία χαμηλής πέτρινης μάνδρας – καθιστικού πέριξ του πλατάνου, καθώς και έργα προσβασιμότητας ΑΜΕΑ.

Όσον αφορά στις υποδομές, οι εργασίες από τη ΔΕΥΑΚ εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης της β’ φάσης του έργου αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης στην πόλη της Καλαμάτας.

Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας
Τέλος, ολοκληρώνονται οι εργασίες αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας. Η αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων γίνεται με νέους τύπου LED (30 Watt) προσφέροντας εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας έως και 75%.  
Α.Π.