Περιοδεία σε καταστήματα στο ΒΙΟΠΑ Καλαμάτας από κλιμάκιο του ΚΚΕ

Περιοδεία σε καταστήματα στο ΒΙΟΠΑ Καλαμάτας από κλιμάκιο του ΚΚΕ

Περιοδεία σε καταστήματα στο ΒΙΟΠΑ Καλαμάτας πραγματοποίησε χθες κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Στέλλα Χρηστέα. 

Στην περιοδεία αναδείχτηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες, ενώ από την πλευρά της η κα Στέλλα Χρηστέα τόνισε μεταξύ άλλων:

«Όταν Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ λένε ότι θα στηρίξουν τη μεσαία τάξη, δεν εννοούν τον αυτοαπασχολούμενο, το μικρό επιχειρηματία που δουλεύει μόνος του ή με την οικογένειά του για να βγάλει ένα στοιχειώδες εισόδημα να ζήσει την οικογένειά του. Εννοούν από μεσαίες προς ανώτερες επιχειρήσεις και κυρίως εννοούν τα μεγαθήρια. Οι χρηματοδοτήσεις, το ζεστό κρατικό χρήμα, απ’ όπου κι αν προέρχεται -είτε το ΕΣΠΑ είτε το Ταμείο Ανάκαμψης- πάει κυρίως σε μεγάλες, μονοπωλιακές επιχειρήσεις και όχι στη μικρή επιχείρηση, που βιώνει μια τραγική κατάσταση τα τελευταία χρόνια με όλα τα προβλήματα, που γίνονται και χειρότερα με την εκτίναξη του κόστους ενέργειας, την ακρίβεια των πρώτων υλών, τα συσσωρευμένα χρέη σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία.

Και την ίδια ώρα πέφτει και ο τζίρος, γιατί ο εργάτης, ο αγρότης, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες δεν έχουν εισόδημα, διαρκώς συρρικνώνεται αυτό, οι μισθοί είναι χαμηλοί, υπάρχει ανεργία, φτώχεια, ανατιμήσεις, ακρίβεια και η ζωή τους όλο και δυσκολεύει.

Το ΚΚΕ πήρε πρωτοβουλίες όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως οι τροπολογίες για την κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς κατανάλωσης, στην ενέργεια, στο ρεύμα, για την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, για διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες και την εφορία και πάγωμα των εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία για τους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους. Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ τις αρνήθηκαν. Πρόκειται για προτάσεις που είναι ρεαλιστικές και εφικτές και θα μπορούσαν να ανακουφίσουν στοιχειωδώς τις μικρές επιχειρήσεις.

Φυσικά, δε νιώσαμε καμία έκπληξη, διότι και πριν, όταν καταθέταμε προτάσεις νόμου, όπως για επαναφορά του αφορολόγητου για τους ΕΒΕ, για διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία, πάλι είχαν κρατήσει τέτοια στάση. Και η Ν.Δ. δεν τα έβαζε για συζήτηση διότι δεν ήθελε, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια τα είχε βάλει, ούτε τώρα στήριξε έστω να έρθει να ψηφιστεί. Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση και επιδεινώνει πολύ την ίδια τη ζωή και το επαγγελματικό μας μέλλον, όντας και η ίδια συνάδελφος επαγγελματίας.

Σας καλούμε όλους να στηρίξετε το ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές, γιατί το πραγματικό δίλημμα είναι ή θα είναι δυνατός ο λαός ή θα είναι δυνατή η οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση και ο λαός αδύναμος.

Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, με δυνατό ΚΚΕ!».