Κατέληξε 80χρονος στην κλινική “Covid 19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Κατέληξε 80χρονος στην κλινική “Covid 19”  του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Σε Κ.Υ. Μεσσήνης, Πύλου, Γαργαλιάνων και Αγίου Νικολάου ο εμβολιασμός στη Μεσσηνία για τις ηλικίες 60-64

Ακόμα ένας ηλικιωμένος κατέληξε στην κλινική «Covid 19» του Νοσοκομείου Καλαμάτας χθες το πρωί. Πρόκειται για έναν 80χρονο άνδρα που διακομίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας από την περιοχή Ξηρόκαμπος Τριφυλίας και η κατάστασή του, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν σχετικά καλή. Χθες το πρωί η κατάστασή του επιδεινώθηκε, υπέστη καρδιακή προσβολή και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού να τον επαναφέρουν, δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στις επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στην υγεία του. Είναι ο δεύτερος θάνατος τις τελευταίες μέρες που καταγράφεται στο νοσοκομείο από κορωνοϊό και ο έβδομος από την αρχή της πανδημίας.

Στο νοσοκομείο παραμένουν για νοσηλεία δώδεκα ασθενείς στην κλινική “covid19”, ενώ ακόμα ένας βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Την ίδια στιγμή ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Μεσσηνία έφτασαν ξανά τα 7, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Παράλληλα, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ μαζί με νοσηλευτές του Κ.Υ. Καλαμάτας συνεχίζουν τους εκτεταμένους μαζικούς ελέγχους σε όλο το νομό με «rapid test». Σε 400 περίπου που διενεργήθηκαν χθες βρέθηκε ένα θετικό στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε μοριακό έλεγχο, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται.

Συνολικά στη χώρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 1.327, ενώ καταγράφηκαν και 22 ακόμα θάνατοι. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 281.

Σε Κ.Υ. Μεσσήνης, Πύλου, Γαργαλιάνων και Αγίου Νικολάου ο εμβολιασμός στη Μεσσηνία για τις ηλικίες 60-64

Η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλιακή ομάδα ατόμων 60-64 άνοιξε το απόγευμα της Τετάρτης. Υπενθυμίζουμε ότι όσοι ανήκουν σ’ αυτή την «κατηγορία» πρόκειται να εμβολιαστούν με εμβόλια της «AstraZeneca». Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς ενδιαφερόμενους ότι στα εμβολιαστικά κέντρα που είχαν επιλογή στην πλατφόρμα δεν υπήρχε η Καλαμάτα παρά μόνο τα Κέντρα Υγείας Μεσσήνης, Πύλου, Γαργαλιάνων και Αγίου Νικολάου. Ουσιαστικά τα συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα θα κάνουν «πρεμιέρα» την προσεχή Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στον εμβολιαστικό σχεδιασμό.

Να σημειώσουμε ότι είχε ειπωθεί από τους αρμοδίους του υπουργείου Υγείας ότι τα εμβόλια της «AstraZeneca» θα γίνουν σε διαφορετικά εμβολιαστικά κέντρα απ’ αυτά που διενεργούνται οι εμβολιασμοί της Pfizer/Biontech, για προφανείς λόγους. Όμως, το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα εμβολιαστικό κέντρο στη μεγαλύτερη πόλη του νομού εγκυμονεί κινδύνους να καθυστερήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού, ενώ μεγάλο «βάρος» θα δεχθεί αναπόφευκτα το εμβολιαστικό κέντρο του Κ.Υ. Μεσσήνης.

Τα εμβολιαστικά κέντρα τόσο του Κ.Υ. Καλαμάτας όσο και του νοσοκομείου, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα συνεχίσουν για 21 ημέρες ακόμα με τον εμβολιασμό της 2ης δόσης της ηλικιακής ομάδας 80 και άνω, καθώς και όσων υγειονομικών & ενστόλων εμβολιάστηκαν σε πρώτη φάση.

Μέχρι χθες, πάντως, στη Μεσσηνία είχαν πραγματοποιηθεί 5.720 εμβολιασμοί, που αντιστοιχούν σε 4.785 πολίτες, 935 εκ των οποίων έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.