Κατέληξε 86χρονος στη ΜΕΘ «Covid» του Νοσοκομείου Καλαμάτας – Δύο νέα κρούσματα στην Μεσσηνία

Κατέληξε 86χρονος στη ΜΕΘ «Covid»  του Νοσοκομείου Καλαμάτας – Δύο νέα κρούσματα στην Μεσσηνία

Τρία βρέθηκαν θετικά χθες στα μαζικά “rapid test” απ’ τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο νομό

Ένας 86χρονος που εδώ και ημέρες βρισκόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ για κορωνοϊό του Νοσοκομείου Καλαμάτας είναι το ένατο θύμα της πανδημίας που καταγράφεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος βρέθηκε πρώτα στην κλινική “Covid19” και μετά χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Είχε υποκείμενα νοσήματα και δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις επιπλοκές που προκάλεσε στη ήδη επιβαρυμένη υγεία του ο κορωνοϊός.

Την ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας εξακολουθούν να νοσηλεύονται 13 ασθενείς στην κλινική «Covid19», καθώς και ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Στη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ καταγράφονται δυο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο Νομό Μεσσηνίας.

Παράλληλα, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην περιοχή μας συνέχισαν και χθες τους μαζικούς ελέγχους με “rapid test”. Στο Μέγαρο Χορού στην Καλαμάτα σε 102 τεστ που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν δύο θετικά. Ένα εξ αυτών σχετίζεται με επιβεβαιωμένο κρούσμα στον καταυλισμό Ρομά στην Αγία Τριάδα. Ακόμα ένα θετικό βρέθηκε στο Εξωχώρι της Μάνης, εκεί που τις προηγούμενες ημέρες παρατηρήθηκε διασπορά του ιού. Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε στα δύο χωριά συνολικά 95 γρήγορα τεστ ανίχνευσης του ιού.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά σε τεστ υποβλήθηκαν και 8 επιβάτες της πτήσης Καλαμάτας – Θεσσαλονίκης στο αεροδρόμιο Καλαμάτας και όλα ήταν αρνητικά.

Συνολικά χθες έγιναν 242 τεστ και συνεχίζονται και σήμερα.

Στη χώρα χθες καταγράφηκαν 1.121 νέα κρούσματα και 29 ακόμα θάνατοι. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων, που πλέον ανέρχεται σε 309.