Λιτός και χωρίς λιτανεία ο φετινός εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά

Λιτός και χωρίς λιτανεία ο φετινός εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά

Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων

Λιτός, χωρίς λιτανεία και χωρίς επίσημους προσκεκλημένους Μητροπολίτες και κυβερνητικούς & πολιτικούς παράγοντες θα είναι φετινός εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά λόγω του κορωνοϊού, ενώ δε θα διεξαχθεί και η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη στην πόλη.

Με δελτίο Τύπου η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας γνωστοποίησε το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων για την εορτή του Πολιούχου και προστάτου της, Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού στα Φιλιατρά από την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021.

1.       Ο Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους Φιλιατρών θα παραμένει ανοικτός από τις 7:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ καθημερινώς και θα τελείται ο εσπερινός και η παράκληση του Αγίου, ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

2.       Εντός του Ιερού Ναού κατά την ώρα των ιερών ακολουθιών θα παραβρίσκονται τόσοι εκκλησιαζόμενοι όσοι προβλέπονται από τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημοσίας υγείας κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

3.       Οι προσκυνητές θα μπορούν να εισέρχονται από την δυτική πύλη του Ιερού Ναού και να εξέρχονται από τη νοτιοδυτική, τηρούντες επακριβώς τα προβλεπόμενα από την υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π. οικ. 4992 Κ.Υ.Α. μέτρα (μάσκες, αποστάσεις, 1 άτομο/25τ.μ. κ.τ.λ.).

4.       Την παραμονή 9 Φεβρουαρίου δεν θα τελεστεί ιερά αγρυπνία αφού μετά τις 9:00 μ.μ. απαγορεύεται η κυκλοφορία.

5.       Ανήμερα 10 Φεβρουαρίου δεν θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και των Αγίων Λειψάνων του Αγίου όπως προβλέπεται από την υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π. οικ. 4992 Κ.Υ.Α.

6.       Την παραμονή και ώρα 5:30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και ανήμερα 7:00 έως 8:30 π.μ. ο όρθρος και 8:30 έως 10:00 π.μ. η Θεία Λειτουργία.

7.       Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου θα τελεστεί η απόδοσις της εορτής του Αγίου, μαζί με το μνημόσυνο των κτιτόρων του Ιερού Ναού και των απανταχού της γης κεκοιμημένων Φιλιατρινών.