Με δεκαέξι μόνιμους ιατρούς ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας

Με δεκαέξι μόνιμους ιατρούς  ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ικανοποίηση της διοικήτριας Ελένης Αλειφέρη και ειδική μνεία στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το ενδιαφέρον του

Μια ευχάριστη εξέλιξη για το Νοσοκομείο Καλαμάτας περιλάμβανε η χθεσινή συνέντευξη Τύπου της διοικήτριας του νοσηλευτικού ιδρύματος, Ελένης Αλειφέρη, καθώς ανακοίνωσε την άμεση προκήρυξη 16 θέσεων μόνιμων γιατρών.

Αναλυτικά πρόκειται για μια θέση στο Τμήμα Επειγόντων, μία ορθοπαιδικής, δύο παθολόγων και δύο χειρουργών. Για τις κλινικές οι θέσεις που προκηρύχθηκαν είναι δύο παθολόγων, μία πνευμονολόγου, δύο ακτινοδιαγνωστικών, μία αναισθησιολόγου, δύο παιδιάτρων, μία ορθοπαιδικού, μία ψυχιάτρου και μία γαστρεντερολογίας.

Η Ελένη Αλειφέρη εξέφρασε τη μεγάλη της ικανοποίηση γι’ αυτή την εξέλιξη, τονίζοντας ότι αποτελεί έμπρακτη υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Υπενθύμισε, δε, ότι πέρυσι είχαν προκηρυχθεί άλλες 15 θέσεις, εκ των οποίων μερικές έχουν ήδη καλυφθεί και όλο αυτό δείχνει ότι στο ΕΣΥ υπάρχει μια νέα πνοή.

Παράλληλα, η κα Αλειφέρη ευχαρίστησε το διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη για τη συνεργασία του. Ξεχωριστή αναφορά, όμως, έκανε στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, υπογραμμίζοντας το συνεχές ενδιαφέρον του, καθώς και τη συμβολή του στα θέματα στελέχωσης του νοσοκομείου.

Η διοικήτρια ευχήθηκε να υπάρχει ενδιαφέρον για τις θέσεις αυτές, επισημαίνοντας ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας χρειάζεται ιδιαίτερα παθολόγους, κάτι που συμβαίνει και σε άλλα νοσοκομεία. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι είχαν ζητήσει περισσότερες θέσεις για στελέχωση, ειδικά στη συγκεκριμένη ειδικότητα, ωστόσο αναγνωρίζει τις δυσκολίες, επαναλαμβάνοντας τη μεγάλη της ικανοποίηση για την προκήρυξη του υπουργείου Υγείας.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι κατά το επόμενο διάστημα θα τροποποιηθεί ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, καθώς έχουν αλλάξει τα δεδομένα, έχουν προστεθεί νέες κλίνες και υπάρχει ανάγκη ίδρυσης νέων τμημάτων. Σημείωσε δε πως ο εξορθολογισμός του Οργανισμού θα αποφασιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τέλος, προανήγγειλε σημαντικές τομές στα Επείγοντα του νοσοκομείου, όπου θα βρίσκονται στην υποδοχή ιατροί και θα καταστεί εφικτή η ανεξάρτητη και αυτόνομη λειτουργία του Τμήματος, κάτι που τόνισε ότι θα οδηγήσει σε πιο ποιοτική και γρήγορη παροχή υπηρεσιών. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι εξελίσσονται οι διαδικασίες για την αναδιάταξη του χώρου.

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου η Ελένη Αλειφέρη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όλους τους βουλευτές Μεσσηνίας για το συνεχές ενδιαφέρον τους για το νοσοκομείο, ενώ σημείωσε και τη συμβολή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του εξοπλισμού του νοσηλευτικού ιδρύματος.