Με Μάκη Βορίδη συναντήθηκε ο Θανάσης Βασιλόπουλος

Με Μάκη Βορίδη συναντήθηκε ο Θανάσης Βασιλόπουλος

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, είχε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, χθες στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκειά της, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον υπουργό για το σχεδιασμό του Δήμου Καλαμάτας, για έργα και προτάσεις που έχουν λάβει αποφάσεις ένταξης, τόσο στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» όσο και στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και για την προετοιμασία που εξελίσσεται μελετητικά προκειμένου να διεκδικηθούν χρηματοδοτήσεις από κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική πηγή και πρόγραμμα. Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκε και υπόμνημα προς τον υπουργό.

Επίσης, εξετάστηκε η δυνατότητα χρηματοδοτικής υποστήριξης του υπουργείου, μέσω σχετικής πρόσκλησης για την ένταξη του έργου «Κεντρικός Συλλεκτήρας Ομβρίων Ζώνης Ι Καλαμάτας», προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ, έργο που θα ξεκινά από την οδό Ευρυπίδου με κατεύθυνση προς Νότο. Επίσης τέθηκε το θέμα μικρών αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων σε Κοινότητες του Δήμου, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, συζητήθηκε η πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας για την υλοποίηση κατασκευής παιδικής χαράς για αυτιστικά παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, με τον υπουργό να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μάλιστα, για την εν λόγω πρόταση, για την οποία ο δήμαρχος κατέθεσε ολοκληρωμένη μελέτη, θα αναζητηθεί χρηματοδοτικό εργαλείο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μάκης Βορίδης παρείχε στο δήμαρχο ενημέρωση για τις αλλαγές που προωθούνται στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, ενώ από το μενού της συνάντησης δεν έλειψαν οι αναφορές στην ανάγκη ενίσχυσης των ΟΤΑ με προσωπικό και ανάλογους πόρους των αρμοδιοτήτων των Δήμων.