“Νέα Πελοπόννησος”: «Κύριε Νίκα, καθήκον σας είναι να επιλύετε τα προβλήματα των πολιτών και όχι να τους εκβιάζετε»

“Νέα Πελοπόννησος”: «Κύριε Νίκα, καθήκον σας είναι να επιλύετε τα προβλήματα των πολιτών και όχι να τους εκβιάζετε»

Την ένταξη του θέματος που αφορά στη Μικρή Μαντίνεια στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο ζητά η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» και καλεί τον πρόεδρο να προσκαλέσει εκπρόσωπο των κατοίκων-επιχειρηματιών, προκειμένου να αναπτύξει τις απόψεις του στο Σώμα.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει: «Επιτομή του πολιτικού υποκριτή και ψεύτη αποτελεί η συμπεριφορά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα, σε ό,τι αφορά το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής της Μικρής Μαντίνειας του Δήμου Καλαμάτας, σχετικά με τις μεγάλες διαβρώσεις που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή, καθώς και τις εκτεταμένες κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα περιουσίες και ανθρώπινες ζωές.

Πολίτες και επιχειρηματίες απέστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία κοινοποιήθηκε σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους, προκειμένου η Περιφερειακή Αρχή και το Περιφερειακό Συμβούλιο να μεριμνήσουν για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος.

Κατά τη χθεσινή (σ.σ. προχθές) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η περιφερειακή σύμβουλος Ντίνα Νικολάκου, αναφερόμενη στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία, ζήτησε από τον πρόεδρο να ενημερώσει το Σώμα εάν προτίθεται να εντάξει το θέμα στην Ημερήσια Διάταξη σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς και σε ποιες ενέργειες πρόκειται να γίνουν από την Περιφερειακή Αρχή για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Ο κ. Νίκας πήρε αμέσως το λόγο και αντί να αναφερθεί στο σοβαρό πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής και στις προτάσεις του για την επίλυση του, αναφέρθηκε στο έγγραφο που απέστειλε προς το Δήμο Καλαμάτας για να ενημερωθεί (!) σχετικά με ζητήματα καταπατήσεων και αυθαιρεσιών στην περιοχή. 

Με κατηγορηματικό ύφος, μάλιστα, ενημέρωσε το Σώμα πως δεν προτίθεται ο ίδιος και η παράταξή του να φέρουν το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο κ. Νίκας επί σειρά ετών αντινομάρχης Υποδομών και για τρεις (3) συνεχόμενες θητείες δήμαρχος Καλαμάτας, προσποιήθηκε φορώντας τη μάσκα του πολιτικού “τσαρλατάνου”, ότι δε γνωρίζει τίποτα, αφήνοντας μάλιστα εμμέσως απειλές εναντίον των κατοίκων, εφόσον επιδεικτικά ανέφερε πως το έγγραφο το κοινοποίησε και στον εισαγγελέα (!).      

Αποκορύφωμα της πολιτικής του “αγυρτείας” αποτελεί ότι στο συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρει ως σχετικά, δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων στις 17.2.2021, απαξιώνοντας πλήρως τη διαμαρτυρία των κατοίκων, η οποία κοινοποιήθηκε με δικαστικό επιμελητή στην Περιφέρεια στις 10 Φεβρουαρίου 2021. 

Τώρα θυμηθήκατε, κε Νίκα, να πληροφορηθείτε για τις οικοδομικές άδειες, τα αυθαίρετα, τις καταπατήσεις των αιγιαλών και την ελεύθερη πρόσβαση των επισκεπτών στη θάλασσα;

Ήσασταν δήμαρχος δώδεκα (12) χρόνια και πολιτικός προϊστάμενος της Διεύθυνσης της Πολεοδομίας και δεν είχατε φροντίσει να ενημερωθείτε για τόσα σοβαρά ζητήματα ως είχατε καθήκον;

Γιατί, άραγε, ως δήμαρχος στέλνατε επιστολές στον κ. Τατούλη και στον κ. Σπίρτζη για να επιλύσουν το συγκεκριμένο ζήτημα, επιχειρώντας να εξαπατήσετε τους κατοίκους με το δήθεν ενδιαφέρον σας; 

Πόσο ακόμα άραγε πιστεύετε ότι μπορείτε να κοροϊδεύετε τους πολίτες; 

Για ποιες, άραγε, ιδιοκτησίες και μάλιστα με απειλητικό ύφος, αναζητείτε στοιχεία για τις οικοδομικές τους άδειες; Για το σύνολο των ιδιοκτητών την παραλιακής ζώνης ή επιλεκτικά για όσους “τόλμησαν” να διαμαρτυρηθούν και να “ταράξουν” τη “μεγαλομανία της εξουσίας” που σας διακατέχει;

Η παράταξη της “Νέας Πελοποννήσου” ζητά την ένταξη του θέματος στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο και καλεί τον Πρόεδρο του Σώματος να προσκαλέσει εκπρόσωπο των κατοίκων-επιχειρηματιών, προκειμένου να αναπτύξει τις απόψεις του στο Σώμα.

Ως περιφερειάρχης, κύριε Νίκα, καθήκον σας είναι να επιλύετε τα προβλήματα των πολιτών και όχι να τους εκβιάζετε και να τους απειλείτε. Η κατάχρηση εξουσίας και η υπέρβαση αρμοδιοτήτων αποτελεί βαρύτατο αδίκημα».