Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στην είσοδο του νοσοκομείου Καλαμάτας

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στην είσοδο του νοσοκομείου Καλαμάτας

Στη σημερινή απεργία που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Συνομοσπονδία συμμετέχουν οι ειδικευμένοι ιατροί του ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας, ενώ στις 10.00 το πρωί θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου.

Όπως δηλώνουν σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν ο αντιπρόεδρος Ζ. Χουσανίτης  και η γραμματέας Β. Δημοπούλου:

«1) Η επιβάρυνση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με την αντιμετώπιση της πανδημίας έχει οδηγήσει σε σοβαρά χωροταξικά προβλήματα, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία των υπόλοιπων κλινικών. Η οποιαδήποτε κτηριακή επέκταση οφείλει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της επίλυσης αυτών των χωροταξικών προβλημάτων.

2) Ανησυχία για τη δημόσια υγεία, καθώς στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας και λόγω της υποστελέχωσης του ιατρικού προσωπικού υστερεί σημαντικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των υπολοίπων ασθενειών.

3) Το Νοσοκομείο Καλαμάτας επιβάλλεται να απεμπλακεί από τον εμβολιασμό των πολιτών. Οι εμβολιασμοί πρέπει να γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένες μονάδες, με προσωπικό που δεν έρχεται σε επαφή με κρούσματα covid κι όχι από εξαντλημένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που εξαναγκάζεται σε υπερεργασία σε νοσοκομεία όπως το δικό μας, όπου καθημερινά καλείται να δίνει τη μάχη και με την πανδημία. Καλούμε τη διοίκηση και την 6η ΥΠΕ να πάψουν αυτή την παρωδία. Απαιτούμε να στελεχωθεί άμεσα η ΠΦΥ με το απαραίτητο προσωπικό και όλο τον εξοπλισμό, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού με τους όρους που του αρμόζει.

4) Καταδικάζουμε κάθε πιθανή μορφή απλήρωτης εργασίας στο πλαίσιο της υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ. Εκφράζουμε την ανησυχία μας, διότι η διοίκηση πρόσφατα μας ενημέρωσε πως πρέπει να προβούμε σε μείωση των πρόσθετων εφημεριών λόγω μείωσης της εν λόγω χρηματοδότησης για το τρέχον έτος. Δεν έλαβε, όμως, υπ’ όψιν πως αυτό το διάστημα καλούμαστε να δουλέψουμε περισσότερο και περισσότεροι με περισσότερες βάρδιες και εφημερίες, προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία των πολιτών στην μάχη με την πανδημία.

5) Συμπαραστεκόμαστε και δηλώνουμε αλληλέγγυοι σε όλους τους συναδέλφους υγειονομικούς ανά την Ελλάδα, που διώκονται από την κυβέρνηση. Δυστυχώς, η κυβέρνηση κλιμακώνει τις διώξεις εναντίον υγειονομικών, εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό.

-Εισαγγελική δίωξη ενάντια της προέδρου της ΕΝΙΘ

-Πειθαρχικές διώξεις εναντίον συνδικαλιστών σε Έδεσσα και Γιαννιτσά

-Εκδικητική μετακίνηση και μεθοδευμένη απόλυση του προέδρου του Σωματείου Άγιος Σάββας

-Πειθαρχική δίωξη της διευθύντριας της παθολογικής του ΓΝ Ρεθύμνου

-Μήνυση του διοικητή του ΓΝ Πύργου έναντι δύο παθολόγων του νοσοκομείου

-Κλήση σε απολογία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ -Κλήση σε απολογία της προέδρου της ΟΕΝΓΕ

6) Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες του νομού μας πως ήμασταν και θα είμαστε στις επάλξεις με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Καλούμε τους πολίτες να έρθουν μαζί μας στον αγώνα για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Απαιτούμε:

1) Την άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων σε ιατρικό προσωπικό

2) Την άμεση διεκπεραίωση των προσλήψεων που εκκρεμούν

3) Την ολοκλήρωση με κατεπείγουσες διαδικασίες των θέσεων που προκηρύχτηκαν στις 11/2/21

4) Την άμεση ενίσχυση της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας με επιπλέον εντατικολόγους, δεδομένης της ανάγκης να στελεχωθεί και η ΜΕΘ covid με εντατικολόγους

5) Την άμεση ενίσχυση με ακτινολόγους του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς ο υπάρχων αριθμός τούς οδηγεί ήδη σε επισφαλή εφημέρευση και από το Μάρτιο δε θα καλύπτονται οι εφημερίες τους

6) Την άμεση ενίσχυση της κλινικής covid με επιπλέον ιατρούς

7) Την άμεση ενίσχυση με παθολόγους καθώς από το Μάρτιο δε θα καλύπτονται όλες οι μέρες με ειδικευμένο παθολόγο».