“Rapid test” σήμερα απ’ τον ΕΟΔΥ και σε Εξωχώρι και Νεοχώρι της Δυτικής Μάνης – 3 θετικά σε 600 ελέγχους χθες στη Μεσσηνία

“Rapid test” σήμερα απ’ τον ΕΟΔΥ και σε Εξωχώρι και Νεοχώρι της Δυτικής Μάνης – 3 θετικά σε 600 ελέγχους χθες στη Μεσσηνία

5 κρούσματα κορωνοϊού χθες στη Μεσσηνία, 8 συνολικά το τριήμερο

Οκτώ ήταν συνολικά τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία το τελευταίο τριήμερο. Πέντε εξ αυτών ανακοινώθηκαν χθες Δευτέρα από τον ΕΟΔΥ, ενώ τα υπόλοιπα τρία το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή. Στο μεταξύ, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ με τη συνεργασία του Κ.Υ. Καλαμάτας συνεχίζουν να διενεργούν μαζικούς ελέγχους σε χώρους και χωριά όπου παρατηρήθηκε διασπορά του ιού τις προηγούμενες μέρες, με στόχο να προλάβουν μεγαλύτερη εξάπλωσή του. Χθες διενεργήθηκαν περίπου 600 rapid test, εκ των οποίων 225 στο Μουσικό Σχολείο, 110 στον καταυλισμό Ρομά στην Αγία Τριάδα, 210 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, καθώς και 45 στα Λέικα κ.α. Σε αυτά βρέθηκαν τρία θετικά. Δύο στο Μέγαρο Χορού, που αφορούσαν ζευγάρι, συγγενείς επιβεβαιωμένου κρούσματος τις προηγούμενες μέρες, ενώ ένα θετικό βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά στην Αγία Τριάδα. Οι μαζικοί έλεγχοι συνεχίζονται και σήμερα, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί και στα χωριά του Εξωχωρίου και Νεοχωρίου της Δυτικής Μάνης, όπου ανάστατοι κάτοικοι επικοινώνησαν και με την εφημερίδα, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τη διασπορά που παρουσιάστηκε εκεί τις προηγούμενες ημέρες.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας παρουσιάζεται σταθερή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική «covid-19» είναι 13, ενώ 2 ακόμα βρίσκονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό.

Συνολικά στη χώρα χθες καταγράφηκαν 698 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ κατέληξαν 26 ακόμα συμπολίτες μας. Στις ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 299.