Σε εξέλιξη σειρά έργων της ΔΕΥΑΚ σε Θουρία και Λέικα

Σε εξέλιξη σειρά έργων της ΔΕΥΑΚ σε Θουρία και Λέικα

Εξελίσσονται αυτή την περίοδο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας, οι εργασίες σε Θουρία και Λέικα, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Επέκταση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Δήμου Καλαμάτας». Πρόκειται για το πρώτο υποέργο, προϋπολογισμού 1.191.866,92 ευρώ, του ενταγμένου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έργου της ΔΕΥΑ Καλαμάτας με τίτλο «Έργα βελτίωσης αποχέτευσης ακαθάρτων Δήμου Καλαμάτας», που αφορά στην κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στους οικισμούς Θουρίας και Λεΐκων.

Επισκεπτόμενος ο δήμαρχος την Κοινότητα Θουρίας ενημερώθηκε για την πορεία του έργου και σε δηλώσεις του ανέφερε: «Υλοποιούμε μέσω της ΔΕΥΑΚ ένα μεγάλο πρόγραμμα σημαντικών παρεμβάσεων στις υποδομές του Δήμου. Υποδομές που αφορούν στην ύδρευση, την αποχέτευση, τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων, έργα που θωρακίζουν το Δήμο μας, την πόλη της Καλαμάτας και τις Κοινότητες για τις επόμενες δεκαετίες.

Γνωρίζουμε ότι τα μεγάλα αυτά έργα δυσκολεύουν αρκετές φορές την καθημερινότητα των συνδημοτών μας, όμως μέσα από τα σπουδαία έργα που υλοποιούνται αλλά και εκείνα που ακολουθούν, εκσυγχρονίζουμε τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, ενώ προχωρά ο σχεδιασμός μας για μικρές και μεγαλύτερες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε όλο το Δήμο».

Οι παραπάνω παρεμβάσεις είναι και μια απάντηση στις ανάγκες που υπάρχουν και στο Δήμο Καλαμάτας για τη σωστή διαχείριση των λυμάτων, σύμφωνα με την τελευταία οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ρεπορτάζ του “Θ” των προηγούμενων ημερών, αναφέραμε ότι εκτός από περιοχές του Δήμου Καλαμάτας που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ανάμεσα στους 38 οικισμούς , ανά την Ελλάδα που δεν έχουν ούτε υποδομές ούτε μελέτες για το τι έργα χρειάζονται, είναι και οι Γαργαλιάνοι και η Κορώνη. Σύμφωνα με το πρακτικό της 5ης συνεδρίασης της Επιτροπής Καθοδήγησης Λυμάτων Οικισμών Προτεραιότητας με ημερομηνία 20 Φεβρουαρίου 2020, για τον οικισμό της Κορώνης το έργο έχει ενταχθεί στο “Φιλόδημο” και εξετάζεται η μεταφορά του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ, που όμως περιλαμβάνει και μη επιλέξιμο τμήμα! Για τους Γαργαλιάνους δεν υπάρχουν διευκρινιστικά στοιχεία.
Α.Π.