Σήμερα η απόφαση του ΜΟΔ Καλαμάτας για τη δίκη κακοποίησης 12χρονης στη Μάνη

Σήμερα η απόφαση του ΜΟΔ Καλαμάτας για τη δίκη κακοποίησης 12χρονης  στη Μάνη

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας για την υπόθεση σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης μιας 12χρονης σε χωριό του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.

Αρχικά είχε προγραμματισθεί η ανακοίνωση της απόφασης να γίνει τη Δευτέρα το μεσημέρι, αλλά η κακοκαιρία δεν επέτρεψε σε συνήγορο από την Αθήνα να φτάσει Καλαμάτα. Έτσι, ως νέα ημέρα για ανακοίνωση της απόφασης ορίσθηκε η σημερινή.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθονται ένας 56χρονος ιερέας και ο 67χρονος παππούς της ανήλικης και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση είναι: βιασμός κατ’ εξακολούθηση, γενετήσια πράξη με παθούσα που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 χρόνια κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση, αιμομιξία κατ’ εξακολούθηση, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και επικίνδυνη σωματική βλάβη ανήλικου κατ’ εξακολούθηση. 

Η εισαγγελέας έχει προτείνει τη μετατροπή της κατηγορίας για τον 56χρονο ιερέα από βιασμό σε απόπειρα βιασμού και την απαλλαγή για αυτή την κατηγορία του παππού. Αντίθετα, πρότεινε την ενοχή τους για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Β.Β.