Και νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Μεσσηνία

Και νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Μεσσηνία

Τρεις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας είχαμε μέσα σε δύο ημέρες στη Μεσσηνία, εκ των οποίων για τις δύο έγιναν συλλήψεις και για την τρίτη σχηματίσθηκε δικογραφία. Ειδικότερα, τη Δευτέρα καταγγέλθηκαν δύο περιστατικά και την Τρίτη το βράδυ άλλο ένα.

Νέα περιστατικά
Τη Δευτέρα μια 24χρονη στην Καλαμάτα κατήγγειλε στην Αστυνομία και εν συνεχεία υπέβαλε μήνυση εναντίον του 25χρονου πρώην συντρόφου της για απειλή. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Επίσης τη Δευτέρα, στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, μια 41χρονη κατήγγειλε και ακολούθως υπέβαλε μήνυση κατά του 48χρονου Αλβανού συντρόφου της, ότι την έσπρωξε και την απείλησε. Αστυνομικοί του Τμήματος Οιχαλίας εντόπισαν τον 48χρονο και τον συνέλαβαν.

Τέλος, το βράδυ της Τρίτης γυναίκα κατήγγειλε τον 32χρονο σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία θα σταλεί αρμοδίως.

Και τις προηγούμενες ημέρες
Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν καταγγελθεί κι άλλα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Μεσσηνία, με δύο από αυτά να συμβαίνουν την ίδια ημέρα και μία από τις δύο γυναίκες – θύματα να μεταφέρεται από τους αστυνομικούς σε «safe houses», τα οποία έχει εξασφαλίσει η Ελληνική Αστυνομία σε όλη την επικράτεια για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Η Αστυνομία την τελευταία περίοδο έχει αναπτύξει σχέδιο ειδικών στοχευμένων δράσεων, και ανάμεσα στις βασικές κατευθύνσεις είναι τα ζητήματα της ενδοοικογενειακής βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων.

Παράλληλα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και της βίας μεταξύ ανηλίκων, με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων αλλά και των γονέων τους, εφαρμόζονται δράσεις ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά.

Της Βίκυς Βετουλάκη