Σιωπηλή διαμαρτυρία των επαγγελματιών φωτογράφων στην πλατεία της Καλαμάτας

Σιωπηλή διαμαρτυρία των επαγγελματιών φωτογράφων στην πλατεία της Καλαμάτας

Τα «φωτογραφικά» καταστήματα κατά τη διάρκεια του lockdown ήταν ανοικτά, με κρατική απόφαση, για να γίνεται «φωτογράφηση για ταυτότητες». Αυτό είχε ως συνέπεια οι επαγγελματίες φωτογράφοι να μη συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης που έχουν θεσπιστεί για τις κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή, παρότι ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι ουσιαστικά δεν είχαν καθόλου δουλειά…

Για το λόγο αυτό χθες το μεσημέρι στην πλατεία της Καλαμάτας τα μέλη της Ένωσης Επαγγελματιών Καλλιτεχνών Φωτογράφων Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου διαδήλωσαν σιωπηλά, ζητώντας υπαγωγή τους στα μέτρα που ισχύουν για τις κλειστές επιχειρήσεις στη χώρα.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης, Χρόνης Χρονόπουλος, τόνισε ότι δεν υπάρχει καθόλου δουλειά στον κλάδο, αφού δεν πραγματοποιούνται εκδηλώσεις. Πρόσθεσε, δε, ότι τα περισσότερα καταστήματα των επαγγελματιών φωτογράφων έμειναν κλειστά και όσα λειτούργησαν, το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν φωτογραφήσεις για ταυτότητες, αφού η πώληση ειδών στη λιανική είχε απαγορευτεί.

Για τους παραπάνω λόγους ζητούν να τους δοθεί η δυνατότητα να υπαχθούν τα καταστήματα των φωτογράφων και γενικά οι επαγγελματίες φωτογράφοι στα μέτρα που έχουν θεσπιστεί για τις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές με κρατική εντολή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρονόπουλος παρουσίασε τις ακόλουθες προτάσεις της Ένωσης Επαγγελματιών Καλλιτεχνικών Φωτογράφων:

«1. Μείωση ενοικίου 40% μέχρι και τον Απρίλιο του 2021

2. Καταβολή των ασφαλιστικών μας εισφορών για τις μέρες της καραντίνας από το κράτος

3. Επιστρεπτέα προκαταβολή 6 χωρίς όρους και προϋποθέσεις για αυτούς που δεν έχουμε ενισχυθεί από τις προηγούμενες

4. 6μηνη αναστολή των φορολογικών μας υποχρεώσεων με 18μηνη άτοκη αποπληρωμή

5. Να συμπεριληφθούμε στη δράση e-Λιανικό του ΕΣΠΑ».