Στα σκαριά Υπαίθριο Πάρκο Ελιάς στην Καλαμάτα

Στα σκαριά Υπαίθριο  Πάρκο Ελιάς στην Καλαμάτα

Ευκαιρία για τη δημιουργία βιωματικού χώρου για παιδιά

Την έκταση δυτικά του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας, που παλαιότερα είχε χρησιμοποιηθεί ως χώρος βραχείας νοσηλείας αδέσποτων ζώων, επισκέφτηκε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Δ. Μαστραγγελόπουλο και τον ειδικό συνεργάτη – πολιτικό μηχανικό του Δήμου Καλαμάτας, Β. Κουτραφούρη.

Στο εν λόγω χώρο σχεδιάζεται να δημιουργηθεί ένα Υπαίθριο Πάρκο Ελιάς, που θα περιλαμβάνει διάφορες ποικιλίες ελαιόδενδρων, περιπατητικές διαδρομές και σημεία έκθεσης παλαιών ελαιοκομικών και γεωργικών μηχανημάτων.

Επίσης υπάρχει πρόβλεψη μελλοντικής σύνδεσης του Υπαίθριου Πάρκου Ελιάς με το Ανοιχτό Θέατρο μέσω πεζογέφυρας.

Στο σημείο αυτό θα μπορούσε να προτείνει κάποιος να δημιουργηθεί στο εν λόγω πάρκο κι ένας βιωματικός χώρος, με τη λειτουργία προγράμματος, προκειμένου τα παιδιά να έχουν τη μοναδική ευκαιρία να βιώσουν τον παραδοσιακό τρόπο εξαγωγής του ελαιολάδου. 

Να μάθουν για την ωφελιμότητα, την καλλιέργεια και τη συγκομιδή του καρπού, τα χαρακτηριστικά και τις ποικιλίες ελαιολάδου μέσα από γευστική δοκιμή. 

Εξάλλου, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου λειτουργεί εδώ και χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας, πιστοποιημένο από ελληνικούς και παγκόσμιους φορείς (Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου).

Α.Π.