Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας: Να καταδικαστεί ο «διασυρμός της εκπαιδευτικής κοινότητας»

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας: Να καταδικαστεί ο  «διασυρμός της εκπαιδευτικής κοινότητας»

Λόγο «για το διασυρμό της εκπαιδευτικής κοινότητας» κάνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

«Απαράδεκτη επιεικώς», σχολιάζει, «κρίνεται η παρουσίαση της κινητοποίησής μας και του απολύτως αιτιολογημένου και τεκμηριωμένου αιτήματος του κλάδου μας, σχετικά με τη λειτουργία των νηπιαγωγείων, στην εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ στις 28/01/2021. Επιβεβαιώνοντας με το χειρότερο τρόπο το όνομα της εκπομπής τους οι παρουσιαστές σπιλώνουν και διασύρουν τους εκπαιδευτικούς. Μας παρουσιάζουν ως “τεμπέληδες” και ρίχνουν νερό στο μύλο της επιχειρηματολογίας του υπουργείου Παιδείας. 

Ενώ προσπάθησαν να ανασκευάσουν σε δεύτερη εκπομπή, στις 29/01/2021 και να διορθώσουν τις ανακρίβειες των όσων είπαν, εξέθεσαν τον εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών απομονώνοντας μία φράση δευτερολέπτων και εστιάζοντας εκεί με σαφή στόχο να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Ταυτόχρονα δημοσίευση σε τοπική εφημερίδα παρουσιάζει τα αιτήματά μας ανεδαφικά και εξωπραγματικά.

Καταδικάζουμε αυτές τις αναφορές και τονίζουμε πως οι εκπαιδευτικοί σε αντίξοες συνθήκες εργάζονται για να προσφέρουν έργο και να στηρίξουν το δημόσιο σχολείο, την ώρα που το υπουργείο “εργάζεται” για τη διάλυσή του. 

Η κακόβουλη κριτική τους μας γεμίζει υποψίες πως δεν είναι ούτε τυχαία ούτε ευκαιριακή. Έχουμε δεχτεί ως κλάδος πλήθος επιθέσεων από τα ΜΜΕ (ευτυχώς όχι από όλα) που στόχευαν κάθε φορά να “νομιμοποιήσουν” στα μάτια της κοινωνίας τις πιο βάρβαρες κυβερνητικές επιθέσεις. Δε μας πτοούν αυτές οι κριτικές και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για το σχολείο που ονειρευόμαστε και δικαιούνται οι μαθητές μας.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες που στόχο έχουν να δυσφημήσουν τον εκπαιδευτικό της τάξης, να ευτελίσουν τα αιτήματά μας, να υποβαθμίσουν και να ταπεινώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα, και να υπερασπιστεί το έργο των συλλόγων και των συνδικαλιστών».