14 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία και καθημερινά “rapid test” στην πλατεία της Καλαμάτας

14 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία και καθημερινά “rapid test” στην πλατεία της Καλαμάτας

Μικρή “ανάσα” στην κλινική “covid 19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας 

Αρκετά, παραμένοντας «σταθερά» εδώ και μέρες, ήταν και χθες τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία. Συνολικά καταγράφηκαν 14, επισημαίνοντας ουσιαστικά ότι η διασπορά του ιού στην περιοχή είναι μεγάλη.

Την ίδια στιγμή η κλινική «covid 19» του Νοσοκομείου Καλαμάτας πήρε μικρή ανάσα, καθώς  τα εξιτήρια χθες, έπειτα από αρκετό καιρό, ήταν περισσότερα από τις νέες εισαγωγές, έτσι νοσηλεύονται πλέον 23 ασθενείς, ενώ δύο παραμένουν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Φυσικά, ο αριθμός παραμένει υψηλός και η κατάσταση αρκετά κρίσιμη.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται αδιάκοπα από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ μαζικοί έλεγχοι με τεστ ταχείας ανιχνεύσεως σε όλο το νομό. Χθες διεξήχθησαν 485 τεστ συνολικά και στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν αρνητικά. Τη «μερίδα του λέοντος» είχε το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπου πραγματοποιήθηκαν 265, ενώ “rapid test” έγιναν στην 120 ΠΕΑ, στη ΔΕΥΑΚ, στο “City Hospital”, στη «Διάπλαση» και στο «Θάλπος».

Σήμερα εκτάκτως θα πραγματοποιηθούν δωρεάν “rapid test” στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας από τις 8.30 – 15.30 σε ειδικό κιόσκι του ΕΟΔΥ. Το «κιόσκι» θα παραμείνει και πλέον θα διεξάγονται τεστ, εκτός του Μεγάρου Χορού και στην Κεντρική Πλατεία, σε καθημερινή πλέον βάση (Δευτέρα – Παρασκευή).

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, για ακόμα μια μέρα, ήταν απογοητευτική, καθώς καταγράφηκαν 2.785 νέα κρούσματα, καθώς και 64 ακόμα θάνατοι. Οι διασωληνωμένοι παραμένουν πολύ υψηλά φτάνοντας χθες τους 649.

Στο πεδίο του εμβολιασμού, τέλος, χθες ξεκίνησαν τα «ραντεβού» για τις ευπαθείς ομάδες πολύ υψηλού κινδύνου. Επίσης, συνεχίζονται κανονικά και με ικανοποιητική προσέλευση οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας 75-79, ενώ την επόμενη  Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα και τις ηλικίες 70-74. Στη Μεσσηνία μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 11.051 πολίτες με μια τουλάχιστον δόση, ενώ 5.714 έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο.