2 εκ. ευρώ για Καλαμάτα – Τσακώνα – Καλό Νερό

2 εκ. ευρώ για Καλαμάτα – Τσακώνα – Καλό Νερό

Έργα βελτίωσης και συντήρησης του οδικού άξονα

Προχωρούν οι διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσουν κατά το επόμενο διάστημα εργασίες βελτιώσεων και συντηρήσεων στην εθνική οδό Καλαμάτας-Τσακώνας-Καλού Νερού, ανακοίνωσε, χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη στρώση νέου ασφαλτοτάπητα σε μήκος 13,5 χιλιομέτρων, σε διάφορα προβληματικά τμήματα.

Ο κ. Αναστασόπουλος σημείωσε ότι το έργο αυτό συνδυάζεται με ανάλογες εργασίες που πραγματοποιήθηκαν τους προηγούμενους μήνες στο τμήμα της εθνικής οδού από τον κόμβο του Λουτρού μέχρι τον κόμβο του Ζευγολατιού. 

Ειδικότερα, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας ανακοίνωσε: «Σημαντικές αποφάσεις έλαβε στη συνεδρίασή της, προχθές, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσον αφορά στη Μεσσηνία και την εξέλιξη της υλοποίησης του προγράμματος έργων της Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε το 2ο Πρακτικό του ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου: “Συντήρηση – σήμανση εθνικής οδού Καλαμάτα – Τσακώνα – Καλό Νερό – Κυπαρισσία” με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου το έργο παρεμβαίνει με ασφαλτικές εργασίες κατά τμήματα από Καλαμάτα έως Κυπαρισσία, ως εξής: Τμήμα Ασπρόχωμα – διασταύρωση Τσακώνας, ασφαλτόστρωση 1200 μέτρων μήκους σε διάφορες θέσεις και κατασκευή τάφρου 500 μέτρων μήκους για την παροχέτευση των ομβρίων στην περιοχή ανάμεσα στο Αριοχώρι και τον Άγιο Κωνσταντίνο. Στο Τμήμα της εθνικής οδού Τσακώνα – Κυπαρισσία θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις σε 12 περίπου χιλιόμετρα ενώ στο τμήμα Καλό Νερό Κυπαρισσία θα ασφαλτοστρωθεί τμήμα 300 μέτρων».