22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού

22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Στην Παγκόσμια Ημέρα Νερού αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Καλαμάτας, διαβεβαιώνοντας τους πολίτες πως διασφαλίζει την άριστη ποιότητα του πόσιμου νερού.

«Τo 1992», σημειώνει, «η 22α Μαρτίου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα του Νερού για να υπενθυμίζει σε όλους ότι το νερό είναι ένας πολύτιμος φυσικός πόρος που εξαντλείται. Επομένως, η ορθολογική και βιώσιμη χρήση του είναι ο μοναδικός δρόμος για τη διασφάλιση των μελλοντικών γενεών.

Ο φετινός εορτασμός είναι αφιερωμένος στην αξία του νερού. Πράγματι, το νερό δε συμβάλλει μόνο στην προστασία της ανθρώπινης υγείας και την ευημερία, αλλά και στην κοινωνική ισότητα, την προστασία του περιβάλλοντος και σε μια βιώσιμη οικονομία. Οι υπηρεσίες ύδρευσης συμβάλλουν ολιστικά στη αειφόρο ανάπτυξη διατρέχοντας τους τρεις πυλώνες της, δηλαδή την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, η ΔΕΥΑΚ. ως υπεύθυνος φορέας διαχειρίσεως του πόσιμου νερού, αλλά και γενικότερα, παρέχει τη διαβεβαίωση στους συνδημότες μας, αλλά και σε όλους τους επισκέπτες της πόλεώς μας, ότι διασφαλίζει την άριστη ποιότητα του πόσιμου νερού, όπως και τη διαχείρισή του σε όλα τα επίπεδα, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες και την περιβαλλοντική νομοθεσία κατά τον καλύτερο τρόπο».