28 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία το τελευταίο τριήμερο, αύξηση των ασθενών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

28 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία το τελευταίο τριήμερο, αύξηση των ασθενών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

“Κοσμοσυρροή” πολιτών στην πλατεία την Κυριακή και χθες στο Μέγαρο Χορού για “rapid test” 

28 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο τριήμερο στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, με τη μερίδα του «λέοντος» να έχει το Σαββατοκύριακο, όταν διαπιστώθηκαν 26, ενώ δύο καταγράφηκαν χθες. 

Την ίδια στιγμή, η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται στο νομό «μετουσιώνεται» ανησυχητικά και σε αύξηση της πίεσης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται θυμίζει τα μέσα του Νοεμβρίου του ’20. Στην κλινική «Covid 19» νοσηλεύονται 21 ασθενείς, ενώ 3 παραμένουν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Στο μεταξύ, η «φημολογία» που πυροδότησε η μελέτη στα λύματα της Καλαμάτας «οδήγησε» εκατοντάδες πολίτες στη διενέργεια τεστ ταχείας ανιχνεύσεως, τόσο στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας προχθές Κυριακή όσο και χθες στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (όπου καθημερινά γίνονται έλεγχοι), αλλά και στο Προάστιο της Δυτικής Μάνης, όπου βρέθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. 

Την Κυριακή διεξήχθησαν 290 τεστ και βρέθηκαν δύο θετικά σύμφωνα με πληροφορίες, με τον υπεύθυνο των κλιμακίων του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία, Κώστα Βλαχοδημητρόπουλο, να τονίζει τη σημασία της προσέλευσης στα σημεία ελέγχου και ανθρώπων χωρίς συμπτώματα, προκειμένου να υπάρχει πρόληψη στη διασπορά του ιού στις τοπικές κοινωνίες, κυρίως από ασυμπτωματικούς φορείς του ιού.

Χθες διενεργήθηκαν συνολικά 410 “rapid test” σε όλο το νομό, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι η πανδημία είναι ακόμα «υπό έλεγχο» στην περιοχή.

Συνολικά στη χώρα ανακοινώθηκαν 1.165 νέες μολύνσεις και 39 ακόμα θάνατοι, μεταξύ αυτών και ενός βρέφους 39 ημερών, το οποίο νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και αποτελεί το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας. Επίσης, αυξάνεται ραγδαία μέρα με τη μέρα η πίεση στις ΜΕΘ, με 477 ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε όλη τη χώρα.

Εντός Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για ευπαθείς ομάδες και ηλικίες 65-74

Στο «μέτωπο» του εμβολιασμού, στις χθεσινές ανακοινώσεις της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρίας Θεοδωρίδου, έγινε γνωστό και επίσημα ότι δόθηκε το «πράσινο φως» για τη χρήση του εμβολίου της “AstraZeneca” και στην ηλικιακή ομάδα των 65-69, ύστερα από την επικαιροποίηση διεθνών μελετών. 

Επίσης, έγινε γνωστό ότι μέσα στο Μάρτιο πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και για τα ηλικιακά «γκρουπ» 65-69 και 70-74. Κατά τις επόμενες ημέρες δε, αναμένονται στη χώρα μας 1,71 εκ δόσεις εμβολίων της «Pfizer/Biontech».

Στη Μεσσηνία μέχρι και το Σάββατο 6/3 είχαν εμβολιαστεί 8.854 πολίτες, εκ των οποίων οι 4.879 και με τις δύο δόσεις.