56 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Τριφυλίας

56 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν  στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Τριφυλίας

«Μικρή η ανταπόκριση του κοινού αλλά ιδιαίτερα σημαντική σε αξία η προσφορά του. 56 μονάδες αίματος για την Τράπεζα Αίματος του Δήμου Τριφυλίας συγκεντρώθηκαν στις τρεις πόλεις που διοργανώθηκε εθελοντική αιμοδοσία στις 14, 21 και 28 Φεβρουαρίου», τονίζεται σε ευχαριστήρια ανακοίνωση του Δήμου και της Κοινωφελούς του Επιχείρησης.

Και προστίθεται: «Ο Δήμος Τριφυλίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση ευχαριστούν θερμά: Τους εθελοντές αιμοδότες για την ανεκτίμητη προσφορά τους. Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και ειδικότερα για την εθελοντική τους παρουσία και την υποστήριξη της διοργάνωσης: την κα Τσιγκάνου Ελένη – διευθύντρια Τμήματος Αιμοδοσίας. Τις/τους ιατρούς κ.κ. Κωνσταντινίδη Χαρίκλεια, Ξύγκα Γεωργία, Σερενίδη Δημήτριο, Σουπούλη Κων/να, Σακελλαρίου Ευάγγελο και Κριθινάκη Μαρία. Την κα Αλεξοπούλου Σταματία – διευθύντρια Ν/Υ. Την κα Νικολοπούλου Δήμητρα – προϊσταμένη Επειγόντων. Τις/τους νοσηλεύτριες/τές κ.κ. Σελούλη Κανέλλα, Ζώτου Αντωνία, Γαρυφάλλου Κατερίνα, Ζώντο Κων/νο. Τους οδηγούς κ.κ. Μπιρπανάγο Νικόλαο, Πανταζόπουλο Αθανάσιο και Αλειφέρη Πελοπίδα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Εταιρεία Εμφιάλωσης ΒΙΚΟΣ Α.Ε., που για 11 χρόνια στηρίζει έμπρακτα την ιδέα του εθελοντισμού μέσα από την πιο αγνή της μορφή, την εθελοντική αιμοδοσία σε όλη την Ελλάδα. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται, γιατί η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη ηθικής και κοινωνικής ευθύνης, πράξη αγάπης και αλληλεγγύης.

Στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας μπορείτε να προσφέρετε αίμα,  διαθέτοντας μόνο 10 λεπτά από το χρόνο σας. Κάθε νέος αιμοδότης είναι πρεσβευτής της ζωής». Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι συντάκτες της ευχαριστήριας ανακοίνωσης, προφανώς, έκαναν λάθος στην πρόσθεση, διότι όπως προκύπτει από τα σχετικά ρεπορτάζ που έχουν δημοσιευθεί για τις αιμοληψίες που διενεργήθηκαν, στα Φιλιατρά συγκεντρώθηκαν 17 μονάδες αίματος, στους Γαργαλιάνους 42 και στο Κοπανάκι 17. Συνολικά 76 μονάδες αίματος και όχι 56 που αναφέρει η ανακοίνωση.