Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας: Στόχος η λειτουργία του το επόμενο καλοκαίρι

Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας: Στόχος η λειτουργία του το επόμενο καλοκαίρι

Ομόφωνα στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή Καλαμάτας έδωσε την έγκριση για να προχωρήσει η δημοπράτηση κατασκευής της μεγάλης κερκίδας, περίπου 2.000 θεατών, στο Ανοιχτό Θέατρο (το οποίο κατασκευάζεται στην κοίτη του Νέδοντα).

Σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης, η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 300 ημέρες. Ωστόσο, ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, πρώην διευθυντής επί χρόνια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Βασίλης Τζαμουράνης, εκτίμησε ότι οι 300 μέρες πιθανόν δε θα φτάσουν και πρότεινε η προθεσμία να γίνει 350 μέρες.

Φαίνεται, λοιπόν, εάν μάλιστα κυλήσουν ομαλά τα πράγματα και ολοκληρωθεί η δημοπρασία χωρίς καθυστερήσεις, πως οριακά θα είναι έτοιμο το σύνολο του έργου το καλοκαίρι του 2022.

Στο Ανοιχτό Θέατρο με το υποέργο που έχει ολοκληρωθεί έχει γίνει η διαμόρφωση του χώρου και έχει κατασκευαστεί το κτήριο του θεάτρου με μικρή κερκίδα. Με το νέο υποέργο, προϋπολογισμού 1.270.000 ευρώ, θα γίνει η μεγάλη κερκίδα και διάφορες άλλες παρεμβάσεις.

Από το 1.270.000 ευρώ το ΕΣΠΑ βάζει 651.000 ευρώ και τα υπόλοιπα θα διατεθούν από το Δήμο, από τους δημοτικούς πόρους. Επιθυμία του Δήμου είναι, βέβαια, να προσφερθεί μεγάλη έκπτωση, προκειμένου τα χρήματα που θα χρειαστεί να βάλει να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα.