Δεκαπέντε νέα κρούσματα Κορωνοϊού το τελευταίο τριήμερο, ένα χθες, και μικρή αύξηση στις νοσηλείες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Δεκαπέντε νέα κρούσματα Κορωνοϊού το τελευταίο τριήμερο, ένα χθες,  και μικρή αύξηση στις νοσηλείες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

12,5 χιλιάδες πολίτες της Μεσσηνίας έχουν εμβολιαστεί

Ένα ήταν το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα που καταγράφηκε , χθες , κατά την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ και το οποίο προστέθηκε στα άλλα δεκατέσσερα που ανακοινώθηκαν το Σαββατοκύριακο. Την ίδια στιγμή μετά την «ύφεση» της προηγούμενης εβδομάδας που παρατηρήθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό ανεβαίνουν και πάλι «δειλά» – «δειλά». Απ’ τους 17 ασθενείς που βρίσκονταν στην κλινική «Covid19» την περασμένη Παρασκευή χθες φτάσαμε τους 22 ενώ μια ασθενής παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.

Παράλληλα, και τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνεχίζουν τους εκτεταμένους μαζικούς ελέγχους με τεστ ταχείας ανιχνεύσεων. Χθες, πραγματοποιήθηκαν 530 τεστ, σε Μέγαρο Χορού, ΚΤΕΛ και Κεντρική πλατεία, όλα στην Καλαμάτα. Η συντριπτική πλειοψηφία των αποτελεσμάτων ήταν και πάλι αρνητικά δείχνοντας ότι υπάρχει  έλεγχος της διασποράς του ιού στην περιοχή. Συνολικά στη χώρα χθες καταγράφηκαν 1.734 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 65 ακόμα θάνατοι. Πολύ υψηλά παραμένει και ο αριθμός των διασωληνωμένων καθώς στις ΜΕΘ βρίσκονται 738 ασθενείς σ’ όλη τη χώρα.

Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού των 65-69, στις «λίστες προτεραιότητας» και οι εκπαιδευτικοί

Τους 12.455 έφτασαν οι εμβολιασμοί των πολιτών στη Μεσσηνία που έχουν εμβολιαστεί με μία τουλάχιστον δόση και τους 6.728 όσων έχουν ολοκληρώσει και τις δυο δόσεις. Επίσης, όπως έγινε γνωστό,  την Παρασκευή 2 Απριλίου θ’  ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 65-69 ενώ ο κάθε πολίτης που έχει κλείσει ή θα κλείνει ραντεβού θα έχει τη δυνατότητα επιλογής να εμβολιαστεί νωρίτερα εφόσον το επιθυμεί, παίρνοντας ουσιαστικά προτεραιότητα για τυχόν αδιάθετες δόσεις εμβολίων. Τη δυνατότητα αυτή θα μπορεί να την ενεργοποιήσει από την πλατφόρμα, και θα ειδοποιείται με sms ή τηλέφωνο στο κινητό του τηλέφωνο για να επιβεβαιώσει το νέο ραντεβού. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι στις «λίστες προτεραιότητας» για αδιάθετες δόσεις εμβολίων, εκτός των στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας, προστίθενται πλέον και οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να εμβολιαστούν, όπως έγινε χθες γνωστό στις ανακοινώσεις της επιτροπής εμβολιασμού.