Διαπόμπευση Μεσσήνιου αστυνομικού στο ίντερνετ

Διαπόμπευση Μεσσήνιου αστυνομικού στο ίντερνετ

Άσχημα έχει «πληρώσει» από χθες ένας Μεσσήνιος αστυνομικός τη συνωνυμία του με αστυνομικό που εμπλέκεται στα επεισόδια που σημειώθηκαν με πολίτες στη Νέα Σμύρνη στην Αθήνα.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η επικινδυνότητα του ίντερνετ και ιδιαίτερα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όταν ακόμα και ενήλικες δεν τα χρησιμοποιούν με κανόνες.

«Fake news»
Λόγω της συνωνυμίας κι επειδή και ο Μεσσήνιος είναι αστυνομικός, κάποιοι εντόπισαν το προφίλ του στο facebook και αμέσως «αποφάσισαν» πως πρόκειται για τον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη και έπρεπε να τον… διαπομπεύσουν.

Έτσι, δε δίστασαν να αναδημοσιεύσουν τη φωτογραφία του, ακόμα και αυτές που εμφανίζεται με ανήλικα μέλη της οικογένειάς του, με σχόλια που δε… «χωρούν» περιγραφή και προτροπές να κοινοποιηθεί παντού η φωτογραφία του για να «μην ξαναβγεί από το σπίτι του».

Μάλιστα, δίπλα από τη φωτογραφία του Μεσσήνιου αστυνομικού είχαν βάλει και φωτογραφία ανθρώπου με τραύματα στην πλάτη, που είναι από τα επεισόδια στη Χίο πέρυσι το Φεβρουάριο, γράφοντας όμως ότι πρόκειται για τον πολίτη που χτυπήθηκε από το κλομπ αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη!

Τι και αν ο συγκεκριμένος αστυνομικός υπηρετεί στη Μεσσηνία εδώ και 10 χρόνια τουλάχιστον! Κάποιοι φωτεινοί παντογνώστες του ίντερνετ είχαν την απάντηση ότι λόγω των επεισοδίων έφυγε κιόλας και πλέον υπηρετεί στην επαρχία!

Πάντως, σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Κώστα Σταυρόπουλο, όταν του θέσαμε το θέμα, μας ενημέρωσε ότι θα κινηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες που προβλέπονται για όσους ενήργησαν κατά αυτό τον τρόπο, κατά του Μεσσήνιου συναδέλφου τους.

Η επίμαχη fake ανάρτηση που κάνει από χθες το γύρο του διαδικτύου, χωρίς φυσικά να είναι καλυμμένα ονόματα και πρόσωπα. Αριστερά, φωτό από το προφίλ του Μεσσήνιου αστυνομικού και δεξιά, φωτό από τα επεισόδια που σημειώθηκαν πέρυσι στη Χίο και βαφτίσθηκαν προχθεσινά στη Νέα Σμύρνη!

Της Βίκυς Βετουλάκη