Δήμος Μεσσήνης: Συνάντηση Πουλόπουλου-Τσάτουμα με δήμαρχο για αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου

Δήμος Μεσσήνης: Συνάντηση Πουλόπουλου-Τσάτουμα με δήμαρχο για αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου

Η αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης θα δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη του κλασικού και του μαζικού αθλητισμού, καθώς θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την προπόνηση διακεκριμένων αθλητών, μικρών παιδιών αλλά και δημοτών.  

Την άποψη αυτή εξέφρασαν χθες το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, επί πολλά χρόνια προπονητής του Γυμναστικού Μεσσηνιακού Συλλόγου, γυμναστής Δημήτρης Πουλόπουλος και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του στίβου στο άλμα εις μήκος, Λούης Τσάτουμας, κατά τη συνάντησή τους με το δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο στο γραφείο του, μετά την επίσκεψή τους στο στάδιο.

Ο κ. Πουλόπουλος συνεχάρη το δήμαρχο για το προσωπικό του ενδιαφέρον να αναβαθμιστεί το Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, παρατηρώντας ότι η εγκατάλειψη των αθλητικών χώρων τα προηγούμενα χρόνια οδήγησε σε μαρασμό του τοπικού κλασικού αθλητισμού. Ο εκσυγχρονισμός του Σταδίου όμως θα αναπτερώσει το ενδιαφέρον για προπόνηση όχι μόνο των αθλητών, αλλά και των προπονητών, που θα έχουν έναν πιστοποιημένο χώρο να εργαστούν με τους αθλητές. Με τις απόψεις αυτές συμφώνησε και ο Λούης Τσάτουμας, λέγοντας ότι οι προπονήσεις θα γίνονται πλέον σε σύγχρονο αθλητικό χώρο με τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό, που τα προηγούμενα χρόνια το Δημοτικό Στάδιο δε διέθετε.  

Ο κ. Αθανασόπουλος ενημέρωσε ότι τα έργα αναβάθμισης τόσο στο Δημοτικό Στάδιο όσο και στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσσήνης εξελίσσονται με εντατικούς ρυθμούς. 

Αναλυτικότερα, διαμορφώνεται ήδη το περίγραμμα του στίβου, καθώς τοποθετείται το προκατασκευασμένο κανάλι απορροής υδάτων. Επίσης, διαμορφώνεται σύγχρονο αποστραγγιστικό σύστημα στο γήπεδο ποδοσφαίρου και πραγματοποιούνται πρόδρομες εργασίες για την τοποθέτηση των πυλώνων φωτισμού. Στο Κλειστό Γυμναστήριο τοποθετήθηκαν χθες σύγχρονα φωτιστικά LED στην κεντρική σάλα, ενώ αναμένεται και η αναβάθμιση των αποδυτηρίων και του χώρου βαρών του.