Δήμος Τριφυλίας: Αντί 4 καινούργια απορριμματοφόρα, ξανά δανεικό από Πύλο

Δήμος Τριφυλίας: Αντί 4 καινούργια απορριμματοφόρα,  ξανά δανεικό από Πύλο

Με δανεικό απορριμματοφόρο του Δήμου Πύλου – Νέστορος θα γίνεται για ένα μήνα αποκομιδή απορριμμάτων στο Δήμο Τριφυλίας, μαζί βεβαίως με όσα δικά του λειτουργούν και κυκλοφορούν, μήπως και συμμαζευτεί η κατάσταση με το σκουπιδαριό.

Όπως έχουμε αναφέρει στο «Θ», χωρίς απορριμματοφόρο για αποκομιδή των απορριμμάτων έχουν μείνει 4 Δημοτικές Ενότητες στην Τριφυλία, με συνέπεια τη συσσώρευση σκουπιδιών. Συγκεκριμένα χωρίς απορριμματοφόρο έχουν μείνει εδώ κι ένα μήνα περίπου οι Δ.Ε. Κυπαρισσίας, Αυλώνος, Αετού και Τριπύλης. Όσο για τα τέσσερα (4) καινούργια απορριμματοφόρα που είχε ανακοινώσει από τις αρχές Οκτωβρίου 2019 ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, ότι του δίνει ο υπουργός, ακόμα αναμένονται!

Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στις 9 Οκτωβρίου 2019, ο κ. Λεβεντάκης ενημέρωσε το Σώμα ότι κατάφερε και του δίνει υπουργός τέσσερα καινούργια απορριμματοφόρα, λέγοντας: «Τώρα με πήρανε και με ενημερώσανε ν’ ανέβω πάνω στον υπουργό (σ.σ. χωρίς να διευκρινίσει και αναφέρει ποιος υπουργός)». Όταν τον ρώτησε ο κ. Μπακούρος «καινούργια;», ο κ. Λεβεντάκης απάντησε: «Κούτα, κούτα, καινούργια, τέσσερα απορριμματοφόρα, τώρα με πήρανε τηλέφωνο». Από τις 9 Οκτωβρίου 2019 παρήλθαν δεκαεπτά (17) ολόκληροι μήνες, αλλά καινούργια απορριμματοφόρα, από υπουργό στον κ. Λεβεντάκη, δεν ήλθαν στην Τριφυλία.

Είναι, δε, γνωστό ότι ο κ. Λεβεντάκης στις 11 Αυγούστου 2020 έστειλε εξαιρετικά επείγον έγγραφο προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κάνοντας έκκληση για παραχώρηση απορριμματοφόρων στο Δήμο Τριφυλίας.

Στην έκκληση ανταποκρίθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, και παραχώρησε στις 12 Αυγούστου 2020 ένα (1) απορριμματοφόρο του Δήμου Καλαμάτας για περίπου δύο μήνες.

Επίσης, μετά λίγες μέρες, παραχωρήθηκε στο Δήμο Τριφυλίας απορριμματοφόρο από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Προχθές δημοσιεύθηκε στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: 914ΤΩ1Β-5Ω9 απόφαση του δημάρχου Πύλου – Νέστορος με θέμα «Δωρεάν παραχώρηση του υπ’ αριθ. ΚΜΑ 7824 απορριμματοφόρου αυτοκινήτου του Δήμου Πύλου – Νέστορος στο Δήμο Τριφυλίας» και χθες σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Τριφυλίας ελήφθη απόφαση για αποδοχή της παραχώρησης. Σημειώνεται ότι απορριμματοφόρο του Δήμου Πύλου – Νέστορος είχε παραχωρηθεί ξανά στο Δήμο Τριφυλίας το προηγούμενο χρονικό διάστημα.