Έντεκα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενώ οκτώ βρέθηκαν χθες στα “rapid test” στην Καλαμάτα

Έντεκα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενώ οκτώ βρέθηκαν χθες στα “rapid test” στην Καλαμάτα

Με “click away” και “click inside” από σήμερα η λειτουργία των καταστημάτων 

Η διασπορά του ιού συνεχίζεται αδιάκοπα μεν, με σταθερό ρυθμό δε, και στην περιοχή της Μεσσηνίας. Χθες ο ΕΟΔΥ, στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, επιβεβαίωσε 11 νέα κρούσματα στο νομό. Παράλληλα, τα κλιμάκιά του στην περιοχή μας προχώρησαν, επίσης χθες, σε εκτεταμένα μαζικά τεστ, κυρίως στην περιοχή της Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, διεξήχθησαν περίπου 450 τεστ στο Μέγαρο Χορού, στα καταστήματα «Cosmos» της οικογένειας Βλαχονικολού στην κεντρική πλατεία, καθώς και στο «παζάρι» της Αγίας Τριάδας. Συνολικά βρέθηκα οκτώ θετικά, επτά στο Μέγαρο Χορού και ένα στην Αγία Τριάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συσχετίζονται με γνωστές συρροές κρουσμάτων.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η «πίεση» και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου εξακολουθούν να νοσηλεύονται 17 ασθενείς στην κλινική «Covid 19», ενώ 4 παραμένουν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Η είδηση ότι 49χρονος, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει κανένα υποκείμενο νόσημα, βρίσκεται διασωληνωμένος, έχει προκαλέσει συγκίνηση στην τοπική κοινωνία, με την ευχή όλων τόσο ο ίδιος όσο και όλοι οι διασωληνωμένοι, αλλά και οι ασθενείς στην κλινική «Covid», να επιστρέψουν το συντομότερο στις οικογένειές τους.

Στη χώρα χθες επιβεβαιώθηκαν 2.219 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 35 ακόμα θάνατοι. Διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας συνολικά βρίσκονται 449 ασθενείς.

Στο πεδίο των εμβολιασμών, τέλος, με την Ελλάδα να ξεπερνά χθες το 1 εκ., στη Μεσσηνία έχουν εμβολιαστεί 8.003 πολίτες με τουλάχιστον μια δόση, ενώ 4.731 έχουν ολοκληρώσει και τις δύο. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, η χώρα μας πρόκειται να «ακολουθήσει» κι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου της Astra Zeneca και στους άνω των 65.

«Αλαλούμ» με το λιανεμπόριο – Με «click away» & «click inside» από σήμερα

Στο χθεσινό μας «ρεπορτάζ» για τις αλλαγές που επιφέρει το γεγονός ότι η περιοχή μας μπήκε στο (soft) «κόκκινο», παραλείψαμε να αναφέρουμε τις αλλαγές στο λιανεμπόριο. Βέβαια, γύρω από αυτό σημειώθηκε τεράστια σύγχυση και είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και το Επιμελητήριο, όπως και ο Εμπορικός Σύλλογος, άλλαζαν τις ανακοινώσεις τους, ενώ σε άλλο σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας μπορείτε να δείτε το «μπέρδεμα» που επικράτησε χθες στους επαγγελματίες της πόλης. 

Από σήμερα, λοιπόν, τα καταστήματα θα λειτουργούν κανονικά στο ωράριο τους, αλλά με «click away», ενώ τα καταστήματα ένδυσης & υπόδησης, όπως και τα βιβλιοπωλεία, με «click inside». Τέλος, στα ωράρια των «σούπερ μάρκετ» δεν αλλάζει κάτι και αυτά θα κλείνουν κανονικά στις 8.30 το βράδυ.