Εργασίες βελτίωσης του δρόμου προς Κιτριές

Εργασίες βελτίωσης του δρόμου προς Κιτριές

Παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την πρόσβαση στην πλατεία και το λιμάνι των Κιτριών, αλλά και στα αρχαιολογικά μνημεία της Δυτικής Μάνης, προβλέπονται να γίνουν από τις προγραμματικές συμβάσεις που εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι προγραμματικές συμβάσεις θα υπογραφούν μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Αρχαιολογικοί χώροι
Το έργο «Βελτίωση – αποκατάσταση πρόσβασης σε αρχαιολογικά μνημεία στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης» είναι προϋπολογισμού περίπου 100.000 ευρώ. Με το συγκεκριμένο έργο θα γίνουν παρεμβάσεις βελτίωσης της πρόσβασης προς προσκυνηματικούς χώρους και μοναστήρια και συγκεκριμένα, προς την Ιερά Μονή της Παναγίας του Χελμού, την Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία της Κοινότητας Κέντρου και το Μοναστήρι Αγίου Γεώργιου του Πεταλωτή στην Κοινότητα Αλτομιρών.

Η βελτίωση της προσβασιμότητας στα μνημεία αυτά θα συμβάλει στην ανάδειξή τους, με άμεσες συνέπειες για το σύνολο των δημοτών και επισκεπτών του Δήμου.

Κιτριές
Σε ό,τι αφορά το έργο για τη βελτίωση πρόσβασης στην πλατεία και στο λιμάνι Κιτριών, ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 23.000 ευρώ. Με το έργο αυτό πρόκειται να υλοποιηθούν εργασίες βελτίωσης της πρόσβασης στην πλατεία και στο λιμάνι του οικισμού.

Θα γίνουν εργασίες κατασκευής επενδεδυμένων τάφρων και ασφαλτοστρώσεων στο δρόμο που οδηγεί προς την πλατεία των Κιτριών, αλλά και προς το λιμάνι στη ράμπα καθέλκυσης σκαφών.

Της Βίκυς Βετουλάκη