Εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας κατά της απόφασης επιστροφής χρημάτων

Εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας κατά της απόφασης επιστροφής χρημάτων

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, θέλοντας να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της διοίκησης της Υπηρεσίας για αναδρομική επιστροφή χρημάτων από εργαζομένους της.

Ειδικότερα, τοποθετηθείς ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Κουφαλάκος ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Αθανασόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου πριν από μερικές ημέρες, προσέβαλε τον ίδιο, καθώς και άλλους τέσσερις εργαζομένους, αφού χαρακτήρισε παράνομο ότι εδώ και 8 χρόνια τους έχει καταβληθεί επίδομα ισολογισμού.

Κατά τον κ. Κουφαλάκο, τα συγκεκριμένα εντάλματα πληρωμής είχαν υπογραφεί από όλη την υπηρεσιακή ιεραρχία, είχαν την ομόφωνη έγκριση του Δ.Σ., καθώς και την υπογραφή του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ οι συγκεκριμένες οικονομικές χρήσεις είχαν ελεγχθεί από νομίμως ορισθέντες από την Περιφέρεια ορκωτούς λογιστές.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος των εργαζομένων κατήγγελλε ότι προς εξυπηρέτηση, με άνωθεν εντολή, αποφάσισε η διοίκηση να βγάλει έκπτωτους τους νομίμως ορισθέντες ορκωτούς λογιστές και όρισαν έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο, ενώ ζητήθηκε νομική γνωμάτευση από ιδιώτη νομικό. Έτσι, κατάφεραν να βγάλουν καταχραστές τους συγκεκριμένους πέντε υπαλλήλους.

Ο κ. Κουφαλάκος ανέφερε, επίσης, ότι η διοίκηση ψεύδεται ασύστολα, καθώς, όπως είπε, «έχει βάλει στο μάτι» την κατάργηση της επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας που είναι σε ισχύ, εκτός από τις οριζόντιες μειώσεις κατά 25%.

Πρόσθεσε, δε, ότι για τα ετήσια εφάπαξ επιδόματα, σύμφωνα με το νόμο, υπήρχαν δύο προϋποθέσεις: είτε ο μέσος όρος των αποδοχών όλων των εργαζομένων μετά τις μειώσεις να μην υπερβαίνει τα 1.900 ευρώ είτε να είναι μειωμένος πάνω από 35% σε σχέση με το μέσο όρο των αποδοχών όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί στις 31/12/2009.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι από το 2010 η διοίκηση παρακρατούσε από το σύνολο των μόνιμων εργαζομένων ποσό που με αποφάσεις του Αρείου Πάγου πρέπει να επιστραφεί. Αυτό για 8 έτη φτάνει τα 700.000 ευρώ και δικαστικά οι εργαζόμενοι το διεκδικούν.

Όσο για τις Δημοτικές Αρχές, τις χαρακτήρισε το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, αφού μέσω της ανταποδοτικής τους πολιτικής λειτουργούν με τη λογική κόστους-οφέλους.

Τέλος, ανέφερε ότι όσα εμπόδια και να μπουν οι εργαζόμενοι δε θα κάνουν πίσω.