Η επαναλειτουργία του τρένου μέχρι την Καλαμάτα -και πάλι- στις ράγες…

Η επαναλειτουργία του τρένου  μέχρι την Καλαμάτα -και πάλι- στις ράγες…

Την Τρίπολη θα επισκεφθεί το επόμενο χρονικό διάστημα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Θανάσης Κοτταράς, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.

Στη συνάντηση αυτή, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης, θα συζητηθεί η δυνατότητα υπογραφής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του ΟΣΕ με αντικείμενο τη συντήρηση της μετρικής γραμμής στο σύνολό της, στην προοπτική επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου μέχρι και την Καλαμάτα.

Να υπενθυμίσουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αν κρίνει κάποιος και τις επαφές που είχε ο κ. Νίκας στην Αθήνα με υπουργούς και αρμόδιους του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Βάλαμε σήμερα στις ράγες την επανεκκίνηση του τρένου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είναι ένα εξαιρετικά μεγάλο ζήτημα και χαίρομαι ιδιαίτερα για το γεγονός ότι συνδέω την παρουσία μου στην Περιφέρεια με την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου σε αυτή».

Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στην πλέον πρόσφατη συνάντηση που είχε για το σιδηρόδρομο με τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή και τους προέδρους του ΟΣΕ, Κώστα Σπηλιόπουλο και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππο Τσαλίδη.

Κατά τη συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών παραδόθηκε από τους εκπροσώπους του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η μελέτη για την επαναλειτουργία του τρένο στη γραμμή Κορίνθου-Ναυπλίου. Για να γίνει αυτό θα καλύψει κόστος 15.000.000 ευρώ η Περιφέρεια από το ΕΣΠΑ.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε τότε ότι πρόκειται για έργα επισκευής και συντήρησης της γραμμής και των σταθμών, τα οποία η Περιφέρεια φιλοδοξεί να δημοπρατηθούν μέσα στο 2020.