Καλαμάτα: 290 άτομα υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού στην κεντρική πλατεία – Δύο τα θετικά

Καλαμάτα: 290 άτομα υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού στην κεντρική πλατεία – Δύο τα θετικά

Αρκετοί ήταν οι Καλαματιανοί που σήμερα το πρωί έφτασαν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και υποβλήθηκαν σε rapid test που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Συνολικά ελέγχθηκαν 290 άτομα, εκ των οποίων δύο βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Θανάσης Βασιλόπουλος
Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι πρέπει να περιμένουμε λίγο για να βγουν τα αποτελέσματα και των νέων μετρήσεων των λυμάτων του Βιολογικού της πόλης.

Τόνισε δε ότι είναι καλό ο κόσμος να προσέχει, αν και, όπως είπε, καταλαβαίνει ότι έχει κουραστεί, ενώ επανάλαβε ότι ο Δήμος στηρίζει όσες προσπάθειες έχουν ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Κώστας Βλαχοδημητρόπουλος
Εκ μέρους του ΕΟΔΥ ο Κώστας Βλαχοδημητρόπουλος δήλωσε ότι η Μεσσηνία παραμένει σε καλό δρόμο και δεν υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων, αλλά τα λύματα αποτελούν μιαν εκτίμηση.

Ο ΕΟΔΥ, όπως είπε, συνεχίζει καθημερινά τους ελέγχους, ενώ για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ο ίδιος θεωρεί ότι θορυβήθηκε και καλό θα είναι να κάνει τεστ από μόνος του και όχι επειδή άκουσε μια δήλωση.

Όσο για μια ενδεχόμενη επιδείνωση στην περιοχή, ο κ. Βλαχοδημητρόπουλος είπε ότι είναι κάτι που περιμένει και σε αυτό έχει παίξει το ρόλο της και η μετάλλαξη του ιού.

Τέλος, σε αυτούς που καλούν τον κόσμο να μην πάει για τεστ επειδή υπάρχει κίνδυνος να εντοπιστούν θετικά κρούσματα, ο κ. Βλαχοδημητρόπουλος σημείωσε ότι είναι «πράξη μη ορθά σκεπτόμενη» και θα πρέπει όλοι να κάνουν τεστ, να φορούν μάσκες και να κρατούν αποστάσεις, προκειμένου ταχύτερα να τελειώσει το πρόβλημα αυτό.