Κατέληξε 86χρονη ύστερα από 22ημερη «μάχη» στη ΜΕΘ “Covid” του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Κατέληξε 86χρονη ύστερα από 22ημερη «μάχη» στη ΜΕΘ “Covid” του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Εννιά νέα κρούσματα στη Μεσσηνία – “Rapid test” στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας αύριο Σάββατο 

Ακόμα ένα θύμα της πανδημία του κορωνοϊού καταγράφηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Πρόκειται για μια 86χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν για 22 ημέρες στη ΜΕΘ του ιδρύματος και η οποία δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις επιπλοκές της νόσου. Στη ΜΕΘ εξακολουθούν να νοσηλεύονται 2 ασθενείς, ενώ ακόμα 27 βρίσκονται στην κλινική “covid 19”.

Την ίδια στιγμή «σταθερά», αλλά χωρίς να μειώνονται, εμφανίζονται τα καθημερινά κρούσματα στη Μεσσηνία. Χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 9. Παράλληλα, συνεχίζονται οι μαζικοί έλεγχοι με «rapid test» από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Συνολικά διεξήχθησαν το τελευταίο 24ωρο 480 τεστ, 240 εκ των οποίων στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης και ήταν όλα αρνητικά. 

Ωστόσο, βρέθηκαν 5 θετικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα 190 περίπου τεστ που έγιναν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, εκ των οποίων μόνο τα δύο συνδέονται. 

Αύριο Σάββατο πάντως, θα διεξαχθούν εκτάκτως μαζικά rapid test και στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.30 μετά το μεσημέρι. Υπάρχει δε η σκέψη να τοποθετηθεί «κιόσκι» σε μόνιμη βάση για καθημερινούς έλεγχους από Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός αυτών που θα συνεχίσουν να γίνονται κανονικά και στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη συνεχίζει να είναι η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας με 3.073 νέα κρούσματα και 46 ακόμα θανάτους να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο. Επίσης, σημειώθηκε νέο αρνητικό «ρεκόρ» στους διασωληνωμένους που έφτασαν τους 645!

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα εμβολιασμού για ευπαθείς ομάδες – «Πράσινο φως» για το εμβόλιο της AstraZeneca

Στο πεδίο των εμβολιασμών ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων πιστοποίησε και επίσημα ότι το σκεύασμα της «AstaZeneca» είναι ασφαλές και δεν είναι αυτό που ευθύνεται για τις ελάχιστες σε παγκόσμιο επίπεδο θρομβοφιλίες που παρουσιάστηκαν. Έτσι, έδωσε το «πράσινο φως» για να συνεχιστούν κανονικά οι εμβολιασμοί και με αυτό το εμβόλιο. Σήμερα, επίσης, ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στο emvolio.gov.gr για να δουν αν ανήκουν σε αυτές που θα έχουν προτεραιότητα εμβολιασμού τις επόμενες μέρες. 

Τέλος, στη Μεσσηνία έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις εμβολιασμού 5.622 πολίτες, ενώ με τουλάχιστον μια δόση έχουν εμβολιαστεί 10.790.