Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, ο Καλαματιανός που ενώνει τη μόδα με την παράδοση

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, ο Καλαματιανός που ενώνει τη μόδα με την παράδοση

Η σύγχρονη εκδοχή της λαογραφικής αισθητικής

Αίσθηση έχουν κάνει εδώ και λίγο καιρό οι τσάντες που δημιουργεί ο Καλαματιανός Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, τσάντες που συνδυάζουν την παράδοση με τη μόδα, καθότι είναι επηρεασμένες από την τεράστια ποικιλομορφία ελληνικών ενδυμασιών, κεντημάτων, ξυλόγλυπτων εργαλείων και κεραμικών.

Πρόκειται για χειροποίητες τσάντες ώμου, σακίδια πλάτης, tote bags και άλλες, με τον ίδιο να τις χαρακτηρίζει ως την pop πλευρά της παράδοσης.

Σχετικά με το εγχείρημά του δηλώνει ότι έψαχνε καιρό να εκφράσει και να αποτυπώσει κάπου δημιουργικά, με τρόπο σύγχρονο, το πάθος του για την ελληνική λαογραφία και ενδυμασία.

Η ιδέα ξεκίνησε από μια πρακτική ανάγκη, χωρίς να κρύβεται κάποιο δομημένο επιχειρηματικό πλάνο πίσω από αυτή.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο μια tote bag για προσωπική του χρήση, κατέληξε να τη φτιάχνει μόνος του, ακριβώς όπως την ήθελε. Έπειτα ήρθαν οι ιδέες, στη συνέχεια οι δοκιμές και, τελικά, γεννήθηκε η UYA | ΟΥΓΙΑ.

Η ούγια <ούγια < ώια ή ωία < ώα ή όα, όπως ερμηνεύει, είναι η κατά μήκος παρυφή του υφάσματος και η ριγωτή διακόσμηση στο σημείο αυτό.

Η σύγχρονη εκδοχή της λαογραφικής αισθητικής
Η UYA | ΟΥΓΙΑ γεννήθηκε το Σεπτέμβριο του 2020. Σκοπός της είναι να προβάλει την πολιτιστική ταυτότητα που καταφέρνει να διατηρείται μέσα από το ελληνικό ένδυμα από τα προεπαναστατικά έως τα νεότερα χρόνια και να τη συνδέσει με τις καθημερινές ανάγκες του σήμερα, με έναν πιο pop και σύγχρονο χαρακτήρα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στην παρούσα φάση διατίθενται δύο είδη τσάντας:

-Shόldεr Hέrιtαgε Bαgs-
Χειροποίητες τσάντες από σκληρό, ανθεκτικό καραβόπανο, με τύπωμα και διακοσμητικά στοιχεία από βαμβάκι, μετάξι & μαλλί.
Σειρά με έντονη αναφορά στην ελληνική ενδυμασία και σε διάσταση που ξεχωρίζει.

-Tόtεnεss Bαgs-
Υφασμάτινες τσάντες από 100% οργανικό βαμβάκι, με τύπωμα.
Κλασικές tote, εμπνευσμένες από την ελληνική λαογραφία με pop διάθεση.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
O Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, την κεραμική και τους παραδοσιακούς χορούς.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως υπεύθυνος στη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια», ενώ υπήρξε επί σειρά ετών δάσκαλος χορού στο Λύκειο των Ελληνίδων.

Ανακαλύψτε τις τσάντες UYA | ΟΥΓΙΑ:
Eshop: uyacrafts.com
Instagram & Facebook: @uyacrafts