Μέσα σε μια εβδομάδα η Μεσσηνία από το βαθύ κόκκινο… ξεπέρασε τον κίνδυνο!

Μέσα σε μια εβδομάδα η Μεσσηνία  από το βαθύ κόκκινο… ξεπέρασε τον κίνδυνο!

Π. Νίκας: Όχι στα μέτρα “ακορντεόν” για τον κορωνοϊό 

Σε τηλεσύσκεψη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, μετείχαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και οι ομόλογοί του από την υπόλοιπη χώρα την περασμένη Παρασκευή.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης έγινε ενημέρωση των περιφερειαρχών σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας της covid-19 στην Ελλάδα και γνωστοποιήθηκαν οι πολιτικές που θα ακολουθηθούν για την προστασία των πολιτών και της δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποιήθηκε ότι όσον αφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξακολουθεί να υφίσταται πρόβλημα στην Κορινθία και την Αργολίδα -όπου πάντως διαφαίνονται τάσεις μείωσης-, σημαντικά μικρότερο στην Αρκαδία κι ακόμα μικρότερο, τελικά, στη Μεσσηνία, ενώ ως καλή εμφανίζεται η κατάσταση στην Λακωνία.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας σημείωσε ότι χρειάζεται να υπάρχει προσοχή σε ελέγχους εργατών γης, Ρομά και στις δομές φιλοξενίας μεταναστών. 

Παράλληλα, εκτίμησε ότι τα όποια μέτρα της πολιτείας, δεδομένου ότι διαφαίνεται πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία του τιτάνιου αγώνα εναντίον του κορωνοϊού, θα πρέπει να έχουν οριστικό χαρακτήρα και να αποφεύγεται η λύση του αποκαλούμενου “ακορντεόν”.

Η πρώτη ανάγνωση της παραπάνω είδησης δε βγάζει νόημα. Κι αυτό, γιατί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 5 Μαρτίου, δηλαδή μία εβδομάδα πριν από τη νεότερη εκτίμηση, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, έπειτα από σύσκεψη που είχε και πάλι με τον Ν. Χαρδαλιά και τον Σ. Τσιόδρα, είχε αναφέρει κατά τη διάρκειά της: “Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Πελοπόννησο είναι ανησυχητική. Μόνο η Λακωνία είναι σε καλή κατάσταση. Κορινθία, Άργος και Δήμος Τρίπολης είναι σε πολύ ανησυχητική κατάσταση, ενώ και η Μεσσηνία πολύ γρήγορα θα μπει στο βαθύ κόκκινο. Επομένως, χρειάζεται υπερπροσπάθεια”.

Ακολούθησε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την ανάλυση λυμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας και όλοι περιμέναμε τα χειρότερα. 

Σε δεύτερη ανάγνωση, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ενώ η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση και το εθνικό σύστημα υγείας στο κόκκινο, μάλλον θα αποφασιστεί το σταδιακό άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων, με την αρχή να γίνεται την επόμενη Δευτέρα.

Επομένως, αλλάζουμε το αφήγημα και ο Θεός… βοηθός.

Α.Π.