Ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης ζήτησε την επανένωση της Μάνης

Ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης ζήτησε την επανένωση της Μάνης

Την επανένωση της Μάνης, σε μια ενιαία Δημοτική Διοίκηση, για «… να αρθεί η Διοικητική Αδικία του 1937», ζήτησε στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της επετείου του ξεσηκωμού των Μανιατών, της 17ης Μαρτίου 1821, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, Πέτρος Ανδρεάκος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος: «[…] Οφείλουμε όλοι να δώσουμε ξανά στη Μάνη τις δυνατότητες να πορευτεί με αξιώσεις στον 21ο αιώνα…».

Ο κ. Ανδρεάκος υπογράμμισε επίσης, πως «…τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης δεν είναι μόνο μία ευκαιρία για λαμπρούς εορτασμούς. Είναι και η ώρα για αναστοχασμούς. Να σκεφτούμε και να εκτιμήσουμε τι κάναμε καλά και τι όχι…».

Περαιτέρω, αναφερόμενος στη σύγκρουση Ιωάννη Καποδίστρια και Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, τόνισε: «Η σύγκρουση αυτή πέραν των Μαυρομιχαλαίων έβλαψε καίρια και τη Μάνη. Της στέρησε στη συνείδηση του νεοέλληνα την αναγνώριση της προσφοράς της στη συγκρότηση του νεοελληνικού Έθνους, στα 400 χρόνια της δουλείας και την αναντικατάστατη προσφορά της στον αγώνα της Εθνεγερσίας.

Πιστεύω ότι ήρθε πλέον ο καιρός, με την ωριμότητα που πρέπει να μας διακρίνει,

να αφήσουμε πίσω τέτοια θέματα που μας δίχασαν κατά καιρούς και να σχεδιάσουμε με ενότητα και ανοιχτά μυαλά, τους στόχους του Έθνους μας και του Κράτους μας για την επόμενη εκατονταετία».