Παναγιώτης Κατσίβελας: «Το δίκιο και η αλήθεια πρέπει να ακούγονται»

Παναγιώτης Κατσίβελας: «Το δίκιο και η αλήθεια πρέπει να ακούγονται»

«Το δίκιο και η αλήθεια πρέπει να ακούγονται» τονίζει ο τέως δήμαρχος Τριφυλίας κaι επικεφαλής της παράταξης «ΤΡΙΦΥΛΙΑ Συνεχίζουμε», Παναγιώτης Κατσίβελας, αναφερόμενος στα αποτελέσματα ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε Δήμους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Π.Δ.Ε. & Ι. για τη χρήση του 2017, καθώς και στις εκθέσεις ελέγχου από το 2014 έως και το 2019 ορκωτών ελεγκτών που όρισε η σημερινή διοίκηση στα νομικά πρόσωπα του Δήμου.

Αναλυτικά αναφέρει ο κ. Κατσίβελας: «Υπό άλλες συνθήκες δεν θα υπήρχε λόγος να γράψω αυτό το σημείωμα και εσύ δε θα διάβαζες αυτές τις γραμμές. Αν οι σημερινοί άρχοντες του Δήμου Τριφυλίας είχαν ίχνος λόγου, δικαίωμα σεβασμού, εντιμότητας, συνέπειας λόγου, φιλότιμου. Και το λέω αυτό, γιατί έχω λόγους, και λόγο σοβαρό. Κυρίως για τη βουβή ένοχη σιωπή τους, πάνω από 10 μέρες τώρα. Ήταν τότε που πλησίαζε ο τελειωμός του 2019, όταν ο κ. δήμαρχος έστησε ένα κακόγουστο θέατρο, υποτίθεται της κάθαρσης στο Δήμο, και ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο με ένα σωρό χειροκροτητές και κλακαδόρους και…, για να μας κρεμάσει, εμάς υποτίθεται τους ανέντιμους, τους υποτίθεται κλέφτες, τους υποτίθεται καταχραστές. Και όπως το διατυμπάνιζε, τα έλεγε, όλα με λόγου γνώση!

Και είχε και σύμμαχο τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, επιτρέποντας όλο αυτό το αγοραίο πλήθος να μας προπηλακίζει. Και πρόσβαλαν ανθρώπους εντίμους και οικογένειες άξιες. Και η συνεδρίαση μετατράπηκε σε μια κόλαση και με μόνο σύμμαχο το δίκιο, που μας έπνιγε, βέβαιοι όσο κανείς και όσο ποτέ, για τη συνέπεια, το έντιμο, το ήθος, και το χρηστό της πολιτείας μας. Και συγκρουστήκαμε και επαναστατήσαμε, γιατί όλα έχουν ένα όριο, του μη παρέκει, του αδιαπραγμάτευτου, του ασυμβίβαστου, του ανυποχώρητου. Αλλά κυρίως δε φοβηθήκαμε τον όποιο έλεγχο, αρκεί να ήταν έντιμος και να αφορά όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του Δήμου Τριφυλίας. Και τότε ο κ. δήμαρχος, με το γνωστό του αλλά όχι και αποδεκτό ταπεραμέντο του, έφτασε να μας απειλεί, με το ανεκδιήγητο πλέον “…θα σας βγάλω το μάτι με σκουριασμένο πιρούνι για να πάθετε γάγγραινα…”. Ο χρόνος κύλησε πιο γρήγορα από όσο κανείς θα περίμενε, κυρίως με την επιθυμία όλων να τελειώνει αυτή η θλιβερή ιστορία και να αναζητήσουμε μια νέα κανονικότητα. Γιατί πλέον είναι σε όλους γνωστό τι σημαίνει αυτός ο δήμαρχος. Και ήρθαν και τα αποτελέσματα των ελέγχων από εταιρείες μάλιστα δικές του, που ο ίδιος διάλεξε και που με ανάθεση τους παραχώρησε τον έλεγχο. Και να τα αποτελέσματα όπως αυτά εισήχθησαν, για έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου: 1. Έγκριση των Απολογισμών και Ισολογισμών των διαχειριστικών χρήσεων οικ. ετών 2014 έως 2019 και της απογραφής έναρξης την 1η/01/2014 του Ν.Π.Δ.Δ. – Σύνδεσμος Ύδρευσης “ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ” με ΑΔΑ ΨΑΨ0ΩΗΕ-ΑΥΡ. Και τον ενέκριναν. 2. Έγκριση των Απολογισμών και Ισολογισμών των διαχειριστικών χρήσεων οικ. ετών 2014 έως 2019 και της απογραφής έναρξης την 1η/01/2014, του Ν.Π.Δ.Δ. “Φορέας Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης- Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας” με ΑΔΑ 6ΞΕΥΩΗΕ-ΘΤΓ. Και τον ενέκριναν. 3. Έγκριση Ισολογισμού οικ. έτους 2019, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας Πολιτισμού Αλληλεγγύης Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας (Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ) με ΑΔΑ 6Μ8ΞΩΗΕ-ΟΞΓ, όπου είναι ενσωματωμένες όλες οι γνωμοδοτήσεις της Εταιρείας “Leverage Ελεγκτική” για τα έτη 2014 -2019 . Και τις ενέκριναν. Και σας προτείνω να τις διαβάσετε στη Διαύγεια του Δήμου Τριφυλίας για να συνειδητοποιήσετε το μέγεθος της απάτης που στήθηκε εναντίον μας, και εναντίον σας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε ο Έλεγχος και η Έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στους Δήμους της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων για τη χρήση του 2017 και αξιολόγησαν την αξιοπιστία, διαφάνεια και τη συνέπεια της οικονομικής υπηρεσίας και της Διοίκησης του Δήμου Τριφυλίας, ως και την οικονομική κατάσταση όπου ο Δήμος διακρίθηκε και πρώτευσε μεταξύ των 52 Δήμων της Αποκεντρωμένης αυτής Περιφέρειας.

Εικόνα που σήμερα ο Δήμος μας δεν έχει. Υπό άλλες συνθήκες ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα ανακοίνωναν τα αποτελέσματα των ελέγχων προς ενημέρωση των κ.κ. δημοτικών συμβούλων, κυρίως της κοινωνίας μας. Αντ’ αυτού, όμως, ακολούθησε η βουβή ένοχη σιωπή τους. Και τίθεται πλέον το ερώτημα: δεν υπάρχει κανείς έντιμος και ντόμπρος άνθρωπος στην εναπομείνασα “πλειοψηφία” να αρθρώσει μια λέξη, μια συγγνώμη;

Γι’ αυτό, λοιπόν, σου γράφω αυτές τις γραμμές. Γιατί το δίκιο και η αλήθεια πρέπει να ακούγονται. Γιατί όταν η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει αυτήν τη γνωμοδότηση για τη Διοίκησή μας και την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας, η γνώμη του κ. Λεβεντάκη είναι για το καλάθι των αχρήστων».