Ραγδαία αύξηση σε νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας – 12 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία

Ραγδαία αύξηση σε νοσηλείες ασθενών  με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας – 12 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία

Παρά το συνεχιζόμενο για μήνες «lockdown» και τα όποια μέτρα έχουν εξαγγελθεί κατά καιρούς, η πανδημία συνεχίζει να δείχνει τα «δόντια» της στη χώρα. Η κατάσταση ειδικά στα νοσοκομεία της Αττικής είναι «δραματική», με την πληρότητα στις κλίνες να αγγίζει το 92%, ενώ και στη Μεσσηνία φαίνεται να ζούμε ξανά μέρες του περασμένου Νοεμβρίου.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας μόνο χθες έγιναν 8 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, ενώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι κατέληξαν δύο ηλικιωμένοι ασθενείς. Μέχρι χθες το απόγευμα στην κλινική «covid 19» νοσηλεύονταν 26 ασθενείς και 3 παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιακός μ.ό. των ασθενών που νοσηλεύονται είναι αρκετά μικρότερος σε σχέση με τις αρχές του δεύτερου «κύματος», ενώ δεν είναι λίγοι οι νέοι ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας, ακόμα και χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα. 

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας, που για ακόμα μια φορά βρίσκεται στα «όριά του» στη μάχη κατά της πανδημίας, απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας, καθώς η συγκεκριμένη χρονική στιγμή θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη για την πορεία της πανδημίας και στην περιοχή μας.

Χθες, δε, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 12 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία. Παράλληλα, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ προχώρησαν σε 490 ελέγχους με τεστ ταχείας ανιχνεύσεως σ’ όλο το νομό.

Την ίδια στιγμή σε όλη τη χώρα ανακοινώθηκαν 2.405 νέες μολύνσεις και 49 ακόμα θάνατοι, ενώ στις ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 521 ασθενείς.

Η «κακή» εξέλιξη της πορείας της πανδημίας στη χώρα έφερε νέες εισηγήσεις από την επιτροπή λοιμωξιολόγων, και από την Τρίτη 16 Μαρτίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων σ’ όλη τη χώρα θα είναι κλειστά για δύο εβδομάδες, δηλαδή μέχρι και τις 29 Μαρτίου, και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση. 

Επίσης, παρατάθηκε το «lockdown» για ακόμα δύο εβδομάδες, ενώ η Μεσσηνία παραμένει σε «κόκκινο» και δεν μπήκε σε «βαθύ κόκκινο», όπως έγινε με άλλες περιοχές της χώρας.

Αναφορικά με τον εορτασμό της Καθαρά Δευτέρας, ισχύει ό,τι και σήμερα, δηλαδή:

-Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε άλλες περιοχές

-Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ επιτρέπονται μόνο στην περιοχή μας

-Οι μετακινήσεις για άσκηση ή βόλτα κατοικιδίου μόνο με τα πόδια ή ποδήλατο.

-Το πέταγμα χαρταετού μπορεί να γίνει με τους κανόνες που ισχύουν.

Στο πεδίο του εμβολιασμού, κλείνοντας, και παρά τις εξαγγελίες για άνοιγμα πλατφόρμας και για άλλες ηλικιακές ομάδες, καθώς και για τις ευπαθείς, κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Στη Μεσσηνία 5.078 πολίτες έχουν ολοκληρώσει και τις δυο δόσεις, ενώ 9.987 είναι οι συνολικά εμβολιασμένοι, έστω και με μια δόση. 

Τεστ κορωνοϊού στην Κοινότητα Φοινικούντας

Τέλος, την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου, από τις 9.00 το πρωί, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στους κατοίκους της Φοινικούντας και της ευρύτερης περιοχής.