Σε “καραντίνα” υγειονομικοί του Νοσοκομείου Καλαμάτας – Αποσωληνώθηκε ο 49χρονος, παραμένει στη ΜΕΘ

Σε “καραντίνα” υγειονομικοί του Νοσοκομείου Καλαμάτας – Αποσωληνώθηκε ο 49χρονος, παραμένει στη ΜΕΘ

Χωρίς ανησυχία και προβλήματα η λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος

20 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία το τελευταίο τριήμερο

Είκοσι ήταν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν στην Καλαμάτα το τελευταίο τριήμερο. Την ίδια στιγμή παρατηρείται μικρή «ύφεση» στις νέες εισαγωγές στο νοσοκομείο, με τα εξιτήρια να είναι περισσότερα, ωστόσο η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη τόσο στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Καλαμάτας όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Στην κλινική «covid19» νοσηλεύονται 24 ασθενείς, ενώ στη ΜΕΘ δύο, εκ των οποίων ο ένας διασωληνωμένος. Ο 49χρονος Καλαματιανός ο οποίος ήταν διασωληνωμένος για περισσότερες από 20 ημέρες, χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα, αποσωληνώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο, όμως παραμένει στη ΜΕΘ, με τους ιατρούς να εκφράζουν αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του.

Αναφορικά με τη «φημολογία» που αναπτύχθηκε στην πόλη τις τελευταίες μέρες, για διασπορά του ιού μέσα στο νοσοκομείο, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος ξεκαθάρισε ότι η μαιευτική κλινική λειτουργεί κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, ενώ επισήμαναν, επίσης, ότι στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων βρέθηκαν κάποιοι από το προσωπικό ασυμπτωματικοί μεν, αλλά θετικοί στον ιό, οι οποίοι άμεσα τέθηκαν σε «καραντίνα», ακολουθώντας πιστά το πρωτόκολλο.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι μαζικοί έλεγχοι με τεστ ταχείας ανιχνεύσεως από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σε όλη τη Μεσσηνία. Από το Σάββατο τεστ διεξάγονται και στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας με την προσέλευση του κόσμου να είναι μεγάλη. Μόνο χθες έγιναν περισσότερα από 500 τεστ. 180 περίπου στο Μέγαρο, πάνω από 190 στη πλατεία, 50 στα Γιαννιτσάνικα και σχεδόν 40 στο Ασπρόχωμα. Στην πλειονότητά τους ήταν αρνητικά, ενώ ελάχιστα που βρέθηκαν θετικά, σύμφωνα με πληροφορίες, δε δημιουργούν ανησυχία.

Στη χώρα χθες ανακοινώθηκαν 1.707 νέα κρούσματα, ενώ ακόμα 69 ασθενείς κατέληξαν από τις επιπλοκές του νέου ιού. Οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 681.

Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 70-74 στο τέλος της εβδομάδας

Με «ανεβασμένους» ρυθμούς συνεχίζεται το πρόγραμμα εμβολιασμού, καθώς, εκτός από τις ευπαθείς ομάδες, που έλαβαν τα «ραντεβού» για τον εμβολιασμό τους, την προσεχή Παρασκευή 26 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα και για την ηλικιακή ομάδα 70-74. Τέλος, στη Μεσσηνία οι εμβολιασμοί των πολιτών έφτασαν τους 11.575, εκ των οποίων 5.836 έχουν ολοκληρώσει και τις δυο δόσεις.