Σε «βαθύ κόκκινο» βλέπει ο Π. Νίκας τη Μεσσηνία λόγω «covid-19»

Σε «βαθύ κόκκινο» βλέπει ο Π. Νίκας τη Μεσσηνία λόγω «covid-19»

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πρόβλημα…

Μια δραματική εικόνα για την κατάσταση της πανδημίας covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσίασε χθες ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με όσα είπε, “από την ανάλυση των λυμάτων σε Κορινθία, Άργος, Αρκαδία και ειδικά στο Δήμο Τρίπολης, η εικόνα είναι πολύ δύσκολη. Μάλιστα και η Μεσσηνία πολύ γρήγορα θα μπει στο βαθύ κόκκινο. Επομένως, χρειάζεται μια υπερπροσπάθεια από όλους μας. Τα στοιχεία μάς ικανοποιούν μόνο στη Λακωνία”.

Να σημειωθεί πως ο περιφερειάρχης συμμετείχε χθες σε σύσκεψη με επικεφαλής τον Σωτήρη Τσιόδρα, όπως ανακοίνωσε και στην αρχή της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Επειδή το θέμα με τις δηλώσεις του κ. Νίκα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, το “Θ” επικοινώνησε τόσο με τον ίδιο όσο και με το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, για τις τιμές που εμφανίζουν τα λύματα του Βιολογικού Καθαρισμού.

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο δήμαρχος: «Η τελευταία ανάλυση που έχουμε στη διάθεσή μας από τη δημοτική επιχείρηση παρουσιάζει μια δύσκολη εικόνα. Τα αποτελέσματα ήταν πάνω από τα όρια ως προς το δείκτη θετικότητας, δείχνοντας ότι στο Δήμο Καλαμάτας το ιικό φορτίο είναι πολύ βαρύ».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης μάς δήλωσε ότι το… καμπανάκι για τη Μεσσηνία ήταν αποτέλεσμα μιας σειράς δεικτών. “Φοβόμαστε για την προοπτική της Μεσσηνίας, γι’ αυτό ζητούμε και απ’ όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί” σχολίασε.

Πάντως, χθες οι νέες μολύνσεις του SARS-COV 2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέρχονταν στις 114 (σ.σ. από 111 που ήταν προχθές), όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων: 39 στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος, 20 στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, 49 στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, καμία στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και 8 στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Α.Π.