Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη -Τραυματίας αστυνομικός

Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη -Τραυματίας αστυνομικός

Σε εξέλιξη βρίσκονται επεισόδια με ρίψη μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις στην Νέα Σμύρνη, στο περιθώριο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην κεντρική πλατεία με αφορμή τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής.

Ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί μέρος του κεφαλιού του. Άνδρες της αστυνομίας σχημάτισαν κύκλο γύρω του για να τον προστατεύσουν. Ο αστυνομικός έμεινε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα για περισσότερη από μισή ώρα.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περνούσε με τη μοτοσικλέτα του από παράδρομο της Λεωφ. Συγγρού όπου δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων που τον χτύπησαν ανηλεώς.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ έγινε αγώνας δρόμου να φτάσει ασθενοφόρο και διασώστες του ΕΚΑΒ για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Αρχικά έφθασε ένας διασώστης με μοτοσικλέτα και στη συνέχεια ασθενοφόρο που τον παρέλαβε.

Διακομίσθηκε στο 401 και η κατάσταση της υγείας του θα κριθεί από τους γιατρούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και δεύτερος αστυνομικός που έχει τραυματιστεί στη διάρκεια των επεισοδίων. Τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι και μεταφέρθηκε στο 401.

Μέχρι και τις 20.00 εξελισσόταν «κλεφτοπόλεμος» ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και ΜΑΤ με ρίψη πολλών μολότοφ και κροτίδων. Η ΕΛ.ΑΣ έκανε χρήση χημικών, δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης.

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν υλικές ζημιές και σε πολλά σταθμευμένα οχήματα.

Είχε προηγηθεί πορεία στην οποία συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Μία ομάδα διαδηλωτών βγήκε από την πορεία και επιτέθηκε σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, πετώντας εναντίον τους μολότοφ, φωτοβολίδες πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών, χειροβομβίδες κρότου- λάμψης και ρίψη νερού με το ειδικό όχημα Αίαντα, διαλύοντας την πορεία, αλλά τα επεισόδια συνεχίζονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλωτές, που αρχικώς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης ανήλθαν σε τουλάχιστον 5.000. Κατόπιν εξελίχθηκε πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε νωρίτερα σακκίδιο με μολότοφ και κροτίδες στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Η αστυνομία διέκοψε από τις 17:00 τα δρομολόγια του τραμ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και διεξάγονται μόνο στα τμήματα από το ΣΕΦ έως τη στάση Μηδείας/Μυκάλης (όρια Ν. Σμύρνης- Π. Φαλήρου), Βούλα-Μηδείας/Μυκάλης και ΣΕΦ-Βούλα.

Επίσης, πάλι με εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν οι σταθμοί Συγγρού- Φιξ, Ν. Κόσμος, Αγ. Δημήτριος και Ακρόπολη. Τέλος, από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάση.

kathimerini.gr