Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα απόψε στην Καλαμάτα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα απόψε στην Καλαμάτα

Συγκέντρωση διοργανώνει  σήμερα Τρίτη 9/3, στις 6.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας.

«Μετά 60 ημέρες απεργίας πείνας και 8 ημέρες απεργίας δίψας», σημειώνει σχετικά σε ανακοίνωση, «η ζωή του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή. Η κυβέρνηση και το κράτος επιμένουν να αρνούνται την εφαρμογή του νόμου, επιλέγοντας εκδικητικά να επαναφέρει από το παράθυρο τη θανατική ποινή, πισωγυρίζοντας τη χώρα σε άλλες εποχές.

Ο Κουφοντίνας δε ζητά ειδική μεταχείριση, διεκδικεί την επιστροφή του στο υπόγειο κελί των φυλακών Κορυδαλλού σύμφωνα με “φωτογραφικό” νόμο που αυτή η κυβέρνηση ψήφισε. Η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί διαχειρίστηκαν εξαρχής με εκδικητικό και παράνομο τρόπο το αίτημα αυτό και όσα άλλα αιτήματα υπέβαλε, εξωθώντας τον κρατούμενο στο ύστατο μέσο αγώνα που του αναγνωρίζει ο νόμος μέσα στη φυλακή: την απεργία πείνας.

Με το επιχείρημα ότι αυτός είναι “τρομοκράτης” ή “δολοφόνος” και δε δικαιούται να αξιώνει το σεβασμό στα δικαιώματα και τους νόμους, η κυβέρνηση βάζει στο ζύγι την αξία της ανθρώπινης ζωής και επιχειρεί να εκβιάσει τη συναίνεση της κοινωνίας σε αυτό το πισωγύρισμα. Βαφτίζοντας όσους αντιδρούν “υποστηρικτές της τρομοκρατίας” επιχειρεί να νομιμοποιήσει αυτή την ακραία αυθαιρεσία και κάθε αυθαιρεσία μετά.

Η στάση απέναντι στον Κουφοντίνα δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι συνέχεια και καθρέφτης της πολιτικής που δολοφονεί ανθρώπους λόγω ελλείψεων στο ΕΣΥ, που δολοφονεί και σακατεύει εργαζομένους στους χώρους δουλειάς, που σκοτώνει μετανάστες στα σύνορα, που καταστέλλει τις διαδηλώσεις και βάζει την Αστυνομία στα πανεπιστήμια. Είναι η ίδια πολιτική που δε θα διστάσει να οδηγήσει τη χώρα σε πόλεμο για τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Είναι η πολιτική της απανθρωπιάς, του σαδισμού, της ταξικής βίας, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

-Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας

-Να μεταφερθεί τώρα στις φυλακές Κορυδαλλού».