Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για σεισμοπαθείς από τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για σεισμοπαθείς από τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας

Κατανοώντας απόλυτα τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι κάτοικοι των περιοχών Ελασσόνας, Τυρνάβου και των χωριών των Τρικάλων, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους κατοίκους, με την ελπίδα να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα τα σημάδια των σεισμών στην ψυχική υγεία των ανθρώπων και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να έλθει η «κανονικότητα» στη ζωή τους.

«Ιδιαίτερα, αυτές τις δύσκολες ώρες», σημειώνεται ακόμη, «η σκέψη μας δεν μπορεί παρά να είναι κοντά σε όλα τα άτομα με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες και στις οικογένειές τους, που καλούνται να προσαρμοστούν σε μια νέα, πολύ δύσκολη, πραγματικότητα που έχουν δημιουργήσει οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις και οι μεγάλες καταστροφές».

Για το λόγο αυτό καλεί τα μέλη του και τους φίλους του στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν στη δύσκολη καθημερινότητά τους. Αυτά μπορεί να είναι:

•τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά κ.λπ.)

•είδη υγιεινής (χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, μωρομάντηλα, μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ.)

•γραφική ύλη.

Όλα τα είδη θα συγκεντρώνονται καθημερινά, από τις 9.00 π.μ. έως τις 7.00 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου, Εργατικές Κατοικίες Ασύλου- Καλαμάτα. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2721089978.

Στη συνέχεια, με ευθύνη του Συλλόγου και σε συνεργασία με αντίστοιχους φορείς στις πληγείσες περιοχές, θα αποσταλούν και θα διανεμηθούν σε οικογένειες που τα έχουν μεγάλη ανάγκη.