Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια»: Διαδικτυακή ακρόαση επετειακής ηχητικής εγκατάστασης «Άστρον Αθανασίας»

Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια»: Διαδικτυακή ακρόαση επετειακής ηχητικής εγκατάστασης «Άστρον Αθανασίας»

Στην πρώτη πανελλήνια διαδικτυακή ακρόαση της επετειακής ηχητικής εγκατάστασης της Συλλογής με τίτλο «Άστρον Αθανασίας» του συνθέτη Δημήτρη Μπάκα, σήμερα Τρίτη 23 Μαρτίου και ώρα 6.30 μ.μ., προσκαλούν το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας και η Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια».

Πρόκειται για μία σύνθεση ηχοτοπίου για προηχογραφημένο αφηγητή, ηχογραφήσεις πεδίου και ηλεκτρονικά αφιερωμένο στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Μία αναδρομή στην ιστορία με κείμενα που επικεντρώνονται σε θέματα όπως η αρετή, η θυσία και ο ηρωισμός μέσα από το ηχητικό βλέμμα της ακουστικής οικολογίας και της ηλεκτροακουστικής μουσικής σε μουσικά περιβάλλοντα που εμπνέονται από το αρχαίο θέατρο, τη βυζαντινή και την παραδοσιακή μουσική.

Η μετάδοση θα γίνει μέσω του συνδέσμου https://vimeo.com/526859382 (ο σύνδεσμος θα παραμείνει ενεργός έως τις 27 Μαρτίου).

Το «Άστρον Αθανασίας» δημιουργήθηκε από το συνθέτη και εικαστικό ήχου, Δημήτρη Μπάκα, ως επετειακή ηχητική εγκατάσταση για τον εκθεσιακό χώρο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας.

Ως σύνθεση ηχοτοπίου, στοχεύει στη δημιουργία ηχητικής ατμόσφαιρας. Συνιστάται δε η ακρόαση με ακουστικά ή σε ήσυχο περιβάλλον που προσεγγίζει τις μουσειακές ακουστικές συνθήκες.