Τετελεσμένα δημιουργεί η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού για την ανάδειξη των αρχαίων της Υπαπαντής

Τετελεσμένα δημιουργεί η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού για την ανάδειξη των αρχαίων της Υπαπαντής

Το δημοσίευμα του “Θάρρους” με την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου με θέμα την  ανάδειξη των αρχαίων της Υπαπαντής, ήταν φυσικό να δημιουργήσει κύμα θετικών αντιδράσεων μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών που ξεκίνησε να ζητά την υλοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος, αλλά και μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, οι οποίες στο συγκεκριμένο θέμα έδειξαν ότι είναι απόλυτα γειωμένες με την τοπική κοινωνία.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την απόφαση η ανασκαφή θα γίνει σε όλα τα σημεία της ανασκαφής που είχε γίνει στο παρελθόν (και επί της Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Θέμελη) και εφόσον δε κριθεί σκόπιμο για την ολοκλήρωσή της μπορεί να συνεχισθεί και πιο πέρα. Το δεύτερο σημείο είναι ότι η απόφαση ορίζει πως θα πρέπει να γίνει διακριτό υποέργο στο πλαίσιο της ανάπλασης και να χρηματοδοτηθεί από αυτό.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ρωτήθηκε από το “Θ”, αν η απόφαση θεωρείτε από την πλευρά του ως “ήττα” για την πολιτική της Δημοτικής Αρχής στο θέμα.

Από την πλευρά του υπενθύμισε ότι η Δημοτική Αρχή έδειξε από την αρχή διάθεση για ανάδειξη των αρχαίων και μάλιστα με ουσιαστικό τρόπο και όχι στηριζόμενη σε επικοινωνιακά…πυροτεχνήματα. Από την άλλη, συνέστησε υπομονή μέχρι να φτάσει το τελικό κείμενο, να δοθούν στη δημοσιότητα ο προϋπολογισμός, αλλά και το χρονοδιάγραμμα του έργου.

Α.Π.