Βαρύ πένθος στη «Μαύρη Θύελλα» από την απώλεια του Σωτήρη Καμπουγέρη

Βαρύ πένθος στη «Μαύρη Θύελλα» από την απώλεια του Σωτήρη Καμπουγέρη

Σε ηλικία 69 ετών έφυγε προχθές από τη ζωή ο Σωτήρης Καμπουγέρης, νικημένος από τον καρκίνο. Ο εκλιπών είχε πολύ σημαντική προσφορά στη «Μαύρη Θύελλα». Ο Σωτήρης Καμπουγέρης ήταν πάντα κοντά στην Καλαμάτα, ενώ τη δεκαετία του 2000 διατέλεσε πρόεδρος της Ερασιτεχνικής. Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο.

«Ήταν ο σωτήρας της Μαύρης Θύελλας», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο «Θ» ο παλιός πρόεδρος της ομάδας, Τάκης Ανδιανόπουλος, εξηγώντας ότι ο Καμπουγέρης ήταν ο άνθρωπος που έβγαλε την Καλαμάτα από το διοικητικό αδιέξοδο και το φάσμα του Πρωτοδικείου ή της διάλυσης το 1981. Με δικές του προσπάθειες συγκροτήθηκε τότε διοίκηση, με τον κ. Ανδριανόπουλο να «χρίζεται» πρόεδρος για μια θητεία, ενώ ο Καμπουγέρης που ανέλαβε τότε γραμματέας (το 1982) επί προεδρίας του Δημήτρη Γιατράκου  ήρθε μια πρώτη δικαίωση με την άνοδο στην Γ’ Εθνική), συνέχισε να είναι κοντά στους «μελανόλευκους» και τα επόμενα χρόνια, σε επίσημους ή ανεπίσημους ρόλους.

Η προσφορά του Σωτήρη Καμπουγέρη στην ομάδα ήταν όχι μόνο ανιδιοτελής, αλλά την υπηρέτησε με προσωπικό κόστος και αποτελούσε γι’ αυτόν πρώτη προτεραιότητα στη ζωής του. Ο αείμνηστος πρόεδρος του Ερασιτέχνη ήταν από τους πλέον γνήσιους Μαυροθυελλίτες και είναι κρίμα ότι η πορεία της ομάδας, όπως και κάποιες επιλογές, τον οδήγησαν εδώ και αρκετά χρόνια στην αποστασιοποίηση, φεύγοντας εν τέλει «πικραμένος».

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί, από τον Ι.Ν. Νεκροταφείου Καλαμάτας.

Το «Θ» εύχεται θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
Καλό ταξίδι, Σωτήρη…

Συλλυπητήρια από την ΠΑΕ Καλαμάτα
«Η ΠΑΕ Καλαμάτα θρηνεί την απώλεια του Σωτήρη Καμπουγέρη ο οποίος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 67 ετών, χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Υπήρξε πρόεδρος στον ερασιτέχνη και ήταν επί χρόνια διοικητικό στέλεχος της Μαύρης Θύελλας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει» αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση η ΠΑΕ Καλαμάτα.